Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Felsőoktatási tankönyvek

Rendezés:
Nézet:

A magyar természettudományos könyvkiadás talán legjelentősebb műve most először jelenik meg a legendás szerző által megalkotott teljességében. A fizika kultúrtörténete az emberi gondolkodással egyidős tudományág fejlődését mutatja be a kezdetektől napjainkig. 

11.900 Ft 11.305 Ft

A könyv megírását a 2008-as és 2014-es kémiai Nobel-díjak témái, a zöld fluoreszcens fehérjék, illetve a szuperfelbontású fluoreszcens mikroszkópia kifejlesztése motiválták. A három részből álló kötet biológusok, biofizikusok és orvostanhallgatók képzéséhez nyújt segítséget.

7.500 Ft 6.750 Ft

A típuskatalógusok alapvető fontosságúak a taxonómiai munkához. Jelen katalógus 60 faj (alfaj) eredeti leírását és ábraanyagát, illetve 3 további taxont tartalmaz, melyek eredeti leírását nem sikerült felkutatni.

3.500 Ft 3.325 Ft

Az égbolt jellegzetes, felhőzöttségtől és napállástól függő polarizációs mintázata nemcsak meteorológiai, hanem biológiai szempontból is fontos. Kiváló viszonyítási irányt szolgáltat a polarizációérzékeny látórendszerű állatoknak, mikor azok más jel híján vannak. 

5.500 Ft

A fizikusok nagy része pályája során nem fog reaktorokkal közvetlen szakmai kapcsolatba kerülni. A 20. század végén azonban a legszélesebb körben merülnek fel az atomenergiával összefüggő problémák. A tapasztalat szerint a legtöbb probléma forrása félreértés vagy tájékozatlanság.

2.800 Ft

Tankönyvünkben összegezzük a részecskefizika jelenlegi állását bevezető szinten, fizikushallgatók számára. Az első három részt érdeklődő BSc-, de elsősorban MSc-hallgatóknak szánjuk, a negyedik rész pedig részecskefizikára szakosodó, haladó MSc- és kezdő PhD-hallgatóknak szól, megkísérelve a bevezetést a meglehetősen bonyolult matematikai formalizmusba.

5.400 Ft 4.860 Ft

Ez a jegyzet elsősorban azok számára készült, akik egyetemi tanulmányaik során két féléven keresztül végeznek az alapkurzusokon (Mechanika; Hullámtan-optika; Hőtan; Elektromosságtan; Atomfizika) elhangzott ismeretanyagra építő és azt elmélyítő fizikai laboratóriumi gyakorlatokat.

2.835 Ft 2.693 Ft

A kötet az egyetemi oktatás támogatására készült, fő célja az egyszerűség és érthetőség volt. A könyvben több szakma művelője megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő területet.

3.900 Ft 3.510 Ft

A kötet a gyorsan fejlődő környezettudományi témák fizikai jellegét, a jelenségek közötti összefüggések fizikai alapjait és kutatási módszereit egységes elvek alapján, egységes keretben mutatja be.

2.000 Ft

A könyv első kiadását a szerző jelentős mértékben átdolgozta és ki is bővítette. Az átdolgozás legfontosabb célja a jobb érthetőség volt, ezért az új változatban több olyan levezetés is található, amelyek egyszerűbbek és rövidebbek a korábbiaknál.

5.200 Ft 4.680 Ft

A fizikus szerző a tudomány és kultúra, a tudomány és a társadalom különböző területeit átfogva mai problémákat elemez.

3.800 Ft 3.420 Ft