Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tankönyvek, segédletek

Rendezés:
Nézet:

Az elmúlt évek, évtizedek Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeinek feladatai és megoldásai az újonnan felnövő nemzedékek számára abban a tekintetben is példát mutatnak, hogy a középiskolai fizikaanyagra támaszkodva milyen magas színvonalra lehet eljutni, s mennyire gazdag a problémamegoldás eszköztára.

5.500 Ft 4.950 Ft

Öveges József ezúttal a fényről és melegről mesél nekünk. Bár minden reggel felkattintjuk a lámpát, és hideg estéken fűtőtest mellett melegedünk, mégis ritkán tűnődünk el a minket körülvevő fény- és hőjelenségeken.

2.490 Ft 2.116 Ft

A Kísérletezzünk! című könyvsorozatnak ebben a kötetében a nehézségi erővel, a röpítőerővel és az erők egyensúlyával kapcsolatos kísérleteket gyűjtöttük össze.

1.995 Ft 1.795 Ft

Az 1990–2002 közötti írásbeli érettségi-felvételi feladatsorait és azok javítási útmutatóit találja meg kötetünkben az olvasó. Elsősorban a fizika felvételi vizsgára készülőknek ajánljuk gyűjteményünket – és természetesén a felkészítő tanároknak –‚ de rajtuk kívül minden fizika iránt érdeklődő haszonnal forgathatja, mintegy saját magát vizsgáztathatja, ellenőrizheti tudását a feladatsorok segítségével.

490 Ft 441 Ft

A fizikai feladatgyűjtemények a fizikatanuláshoz szükséges ismeretanyagot ölelik fel. A kérdések, rajzkészítési és számításos feladatok, problémák az órán elsajátított ismeretek alkalmazását igénylik. A munkafüzet jól használható tanári ellenőrzésre, szakköri munkára, illetve a tanulók otthoni felkészülésének segítésére is.

995 Ft

A fizikai feladatgyűjtemények a fizikatanuláshoz szükséges ismeretanyagot ölelik fel. A kérdések, rajzkészítési és számításos feladatok, problémák az órán elsajátított ismeretek alkalmazását igénylik. A munkafüzet jól használható tanári ellenőrzésre, szakköri munkára, illetve a tanulók otthoni felkészülésének segítésére is.

995 Ft

A Fizika összefoglalót elsősorban a főiskolák, egyetemek alsóbb évfolyamaira járó hallgatóknak és a középiskolák utolsó évfolyamán tanuló, felvételi vizsgára készülő tanulóknak ajánljuk.

4.500 Ft 4.050 Ft

A Tudásház könyvsorozat 12–18 éves korosztály számára készült tagja a fizika két nagy fejezetével, a hő és hőmérséklet témakörével, valamint a fénnyel foglalkozik.

2.290 Ft 2.175 Ft

A különleges eszközöket nem igénylő, könnyen elvégezhető kísérletek egyaránt képesek örömet szerezni gyermeknek és felnőttnek. Ahogy Öveges professzor írta az első kiadás előszavában: „Némelyik kísérletből több maradandó tudást szerzünk, mint egy egész könyv elolvasásából.”

2.490 Ft 2.116 Ft

Az Öveges-sorozat köteteinek az a célja, hogy az olvasó egyszerű, házilag is elvégezhető kísérletek segítségével sajátítson el hasznos fizikai ismereteket. A második kötet ezúttal a hőtan és a fénytan rejtelmeibe avatja be az érdeklődő kedvű gyereket és felnőttet.

2.190 Ft

Öveges professzor arra törekszik, hogy látványos kísérletekkel mutassa meg a legfontosabb elektromos és mágneses jelenségeket. Leghíresebb kísérleteit mi is elvégezhetjük, ehhez csupán erre a könyvre és néhány hétköznapi tárgyra, eszközre van szükségünk.

2.490 Ft 2.116 Ft

A több mint 250 érdekes, néhol fogós, néhol humoros kérdést és választ tartalmazó könyv szórakoztató formában csillapítja tudásszomjunkat, bővíti általános műveltségünket.

1.490 Ft 1.341 Ft

A feladatgyűjtemény felöleli a teljes középiskolai fizika-anyagot, figyelembe véve a tananyag egymásra épülését. Ez a könyv nagy segítséget jelent a közép- és emeltszintű érettségire való felkészülésben.

3.490 Ft 3.141 Ft

Miért nem süllyed el a vízben a víziló? Mi történik, ha a gepárd a fénnyel akar versenyt futni? Mik a nyúl életének termodinamikai törvényei? És vajon a Schrödinger nevű híres macskatartóról mit gondolhattak az egerek?

2.500 Ft 2.250 Ft
A kiadvány egyszerű eszközökkel elvégezhető fizikai kísérleteket tartalmaz. A kísérletek bemutatása mellett szerepelnek azok fizikai magyarázatai is, kiegészítve tudománytörténeti érdekességekkel és a kapcsolódó fizikai törvények egyszerű megfogalmazásaival.
2.980 Ft