Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Testreszabott konyha

Paraméterek

Szerző Balogh Diána
Cím Testreszabott konyha
Alcím Konyhatervezés az ergonómia jegyében
Kiadó Tündérkert Kiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 172 oldal
Formátum 21x22 cm, keménytáblás
ISBN 978 963 06 5365 7
Ár:
4.550 Ft
3.185 Ft
Kedvezmény: 30%

A gazdagon illusztrált könyv a konyha berendezésének menetét mutatja be az ergonómia szabályainak figyelembevételével. Hasznos segítsége lehet az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek éppúgy, mint a konyhájukat tervezgető olvasóknak.

Leírás

Az ergonomikus konyhában a berendezés „minden porcikája” a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt. A munkapult magassága, a háztartási készülékek beépítése és a bútor belsejének kialakítása kivétel nélkül a használó egyéni adottságaihoz igazodik, hogy a konyhai tevékenységet megkönnyítse.
A gazdagon illusztrált könyv a konyha berendezésének menetét mutatja be az ergonómia szabályainak figyelembevételével. Hasznos segítsége lehet az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek éppúgy, mint a konyhájukat tervezgető olvasóknak.

Írta: Balogh Diána

Tartalom

Az ergonómia történeti áttekintése

Az ergonómia definíciója

A konyhatervezést befolyásoló ergonómiai tényezők

Munkafolyamatok sorrendje

Munkaháromszög

Konyhaformák

A fő munkaterületek elhelyezkedése és helyigénye

A munkavégzés magassági zónái

Konyhabútorok magassági méretei

A használóhoz igazított munkapult

Mosogatótál helyes magassága

Háztartási készülékek magasságai

Konyhabútor magassági méretei

Minek hol a helye?

A konyhabútor belső világa

Világítás a konyhában

Konyhai zajhatások