Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

The Doors (DVD)

Paraméterek

Szerző Oliver Stone
Cím The Doors (DVD)
Alcím Amerikai film
Kiadó MusicDome Kft.
Kiadás éve 2010
Formátum DVD
ISBN 5996051090181
Eredeti ár:
1.290 Ft

Jim Morrison egyesek számára maga volt az Isten, mások pedig a Sátánt látták benne. Élete extrém volt, önpusztító és végletekkel teli. A The Doors együttes motorjaként néhány év alatt egy egész generáció bálványává, váratlan és hirtelen halálával pedig legendává vált. Oliver Stone rengeteg zenével, lendületesen és egyedi képi világgal mutatja be a legendát, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben. 

Leírás

Jim Morrison egyesek számára maga volt az Isten, mások pedig a Sátánt látták benne. Élete extrém volt, önpusztító és végletekkel teli. Tiltakozott minden szabály ellen, dühösen, szenvedélyesen és veszélyesen élt a zene, a szex, az alkohol és a kábítószer mámorában. A The Doors együttes motorjaként néhány év alatt egy egész generáció bálványává, váratlan és hirtelen halálával pedig legendává vált. Oliver Stone rengeteg zenével, lendületesen és egyedi képi világgal mutatja be a legendát, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben. A film és a szereplők a kort szinte remekül visszaadják, a ’60-as évek második felének könnyed, LSD mámorban úszó Kaliforniát. Amikor szinte mindenki minden téren forradalmat akart, például a filmek terén, hiszen Jim Morrison filmezést tanult (Jean-Luc Godardot is megemlítik, aki az akkori filmes új hullám vezető alakja volt). Miközben a világ másik felén Vietnamban komoly háborús helyzet volt, odahaza tombolt az ellenkultúra, és ebben a zűrzavaros időkbe robbant bele a Doors.

A film legerősebb pozitívuma, a főszereplő Val Kilmer csodálatos alakítása. Annyira átlényegült Jim Morrisonná, hogy amikor Jerry Hopkins, az énekes hivatalos életrajzírója meglátta, teljesen meglepődött, hogy Morrison 5 centivel összement, majd rájött, hogy akit lát az Val Kilmer átlényegülve. A szerepet olyan szinten belakta, hogy szinte mindenkit lemosott a vászonról (pedig Meg Ryan, Michael Madsen is szerepel a filmben). Annyira átérezte a szerepet, hogy még a karját is eltörte az egyik koncertfelvétel közben. A film összes felhangzó dalát ő énekelte fel, mivel Morrison hangszínéhez nagyon hasonlított az ő hangja.

Készült: 1991.

Írta: Randall Jahnson, Oliver Stone

Rendezte: Oliver Stone

Főszereplők: Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan, Frank Whaley, Kevin Dillon, Billy Idol, Michael Madsen