Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tizenkét érzék

Paraméterek

Sorozat Paidagogos
Szerző Soesman, Albert
Cím Tizenkét érzék
Alcím Az emberi érzékelés új megközelítése
Kiadó Kláris Kiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 200 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 86658 9 0
Eredeti ár:
1.500 Ft

Albert Soesman különös utat választott az emberi érzékelés bemutatására. Mint orvos, rendkívül sok megfigyelést gyűjtött az érzékszervek anatómiai, fiziológiai és pszichológiai működéséről. A könyvében bemutatott emberi érzékelés új megközelítése hasznos tanulmány tanároknak, orvosoknak, terapeutáknak, tanácsadóknak, pszichológusoknak és kutatóknak.

Leírás

Az ember érzékszerveinek és az érzékelés folyamatának vizsgálatával több tudományág foglalkozik. A kutatások hihetetlen sok adatot halmoztak fel egy-egy érzékszerv felépítéséről, működéséről, az érzékelés szerepéről a gyermek fejlődésében, a felnőtt ember életében.
Albert Soesman különös utat választott az emberi érzékelés bemutatására. Mint orvos, rendkívül sok megfigyelést gyűjtött az érzékszervek anatómiai, fiziológiai és pszichológiai működéséről. Tanulmányozta Rudolf Steiner különböző műveit, amelyekben széles körű antropozófiai ismereteket talált az érzékszervek kialakulásáról, az ember fejlődésének és a kozmosz erőinek kapcsolatáról. Végül a témához illő kultúrtörténeti és mitológiai utalásokkal átszőtt kommentárjaiban az emberiség múltbeli fejlődési állapotait is fel-felidézi. Előadásaiban ezekre a forrásokra támaszkodva jutott azokhoz az összefüggésekhez, szokatlan megállapításokhoz, amelyek nem egyszer meglepik az olvasót.
Az emberi érzékelés Soesman könyvében bemutatott új megközelítése hasznos tanulmány tanároknak, orvosoknak, terapeutáknak, tanácsadóknak, pszichológusoknak és kutatóknak. De minden elfogulatlan olvasó érdekesnek találhatja ezt a könyvet gyermekei és saját maga érzékelési folyamatainak megfigyeléséhez, tudatosabb fejlesztéséhez: a mindennapok élményvilágának hallatlan kitágításához meríthet belőle gondolatokat.

Tartalom

Bevezetés
Előszó
A tapintási érzékelés és az életérzék
A saját-mozgás érzék és az egyensúlyérzék
Szaglás és ízlelés
A látás és a hőérzék
A hallás
A beszédérzék, a fogalomérzék és az én-érzék
Összegzés
A tizenkét érzék vázlatos bemutatása
A tizenkét érzék mint hat polaritás
A négy lelki érzék két polaritása
A hallás mint az első szellemi érzék
Függelék
John Davy: Az érzékek megismerése