Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Történelem - Tantárgy-pedagógiai olvasókönyv

Paraméterek

Szerző Szabolcs Ottó – Katona András
Cím Történelem - Tantárgy-pedagógiai olvasókönyv
Alcím Dokumentumok a történelemtanítás történetének és módszertanának tanulmányozásához
Kiadó Nemzeti Tankönyvkiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 614 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 19 5695 4
Ár:
6.600 Ft
5.940 Ft
Kedvezmény: 10%

Olyan dokumentumgyűjteményt tart a kezében az olvasó, amely a maga nemében teljesen új vállalkozás, bár egy történelemtanár számára az olvasókönyv, szemelvénygyűjtemény, chrestomatia nagyon ismerős fogalmak. De történelmi szakszövegekkel!

Leírás

Olyan dokumentumgyűjteményt tart a kezében az olvasó, amely a maga nemében teljesen új vállalkozás, bár egy történelemtanár számára az olvasókönyv, szemelvénygyűjtemény, chrestomatia nagyon ismerős fogalmak. De történelmi szakszövegekkel! Tudomásunk szerint szakmódszertanból, tantárgy-pedagógiából még nem jelent meg hasonló, egy tantárgy tanításának múltját felölelő vállalkozás. Történelemből biztosan nem.
Mi volt a célunk a kiadvány összeállításakor? Először is igyekeztünk teljesebbé tenni a Nemzeti Tankönyvkiadó által korábban megjelentetett gyakorlati és elméleti tankönyvek által kezdeményezett felsőoktatási tankönyvcsaládot (A történelemtanítás gyakorlata, A történelem tanítása). Másrész úgy láttuk, hogy főként az említett két kötet megjelenését követően a történelem-tantárgypedagógia egyetemi-főiskolai oktatásának a hatékonyságát nagyban elősegítené egy olyan gyűjteményes kötet kiadása, mely az egyes alapvető szakmódszertani kérdések standard irodalmát nyújtaná, ugyanakkor bizonyos bepillantást engedne dokumentumok és feldolgozások segítségével a hazai történelemtantárgy-pedagógia közelebbi és távolabbi múltjába. Fontosnak tartottuk leendő és gyakorló történelemtanáraink tantárgyi identitásának formálását is, melyet a Comeniustól az 1989/90-es rendszerváltozásig terjedő időszakhoz kapcsolódó, öt nagy fejezetben csaknem másfél száz szemelvény, bő száz év történelemtanterveit bemutató melléklet, valamint egy terjedelmes bevezető tanulmány segítségével tesz meg a kötet, reméljük, eredménnyel.
 
Lektor: Kardos József, Mann Miklós