Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tücsök koma, gyere ki

Paraméterek

Szerző Petres Csaba
Cím Tücsök koma, gyere ki
Alcím Gyermekdalok és játékok óvodásoknak és kisiskolásoknak
Kiadó Ábel Kiadó (Kolozsvár)
Kiadás éve 2007
Terjedelem 170 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 973 114 033 9
Ár:
2.100 Ft
1.995 Ft
Kedvezmény: 5%

A kötet tartalma és annak elrendezése alapján elsősorban az óvodások és kisiskolások számára készült, de felhasználható a nagyobb osztályok tananyagaként is. Tartalmaz népi gyermekjátékdalokat, játékleírásokat, magyar szerzők által gyermekeknek írt, szöveggel ellátott olvasógyakorlatokat, magyar népdalokat.

Leírás

Ha ismerjük a betűket, szöveget tudunk olvasni, ha ismerjük a számokat, számolni tudunk, ha ismerjük a hangjegyeket és azok hangzó formáját, akkor el is tudjuk énekelni, dallamot, zenét tudunk olvasni. Más szóval: kottát olvasunk. A kottaolvasás mint a zenei kultúra része az általános műveltség alkotóeleme. Megalapozásának kisgyermekkorban kell kezdődnie, ehhez nyújt segítséget az alábbi gyűjtemény.
A kötet elsősorban az általános iskola I-IV. osztálya számára készült. Tartalmaz népi gyermekjátékdalokat, játékleírásokat, magyar szerzők által gyermekeknek írt, szöveggel ellátott olvasógyakorlatokat, magyar népdalokat. Megtalálható benne néhány alapfokú zeneelméleti, zeneirodalmi ismeret leírása is. Tartalma és annak elrendezése alapján elsősorban az óvodások és kisiskolások számára készült, de felhasználható a nagyobb osztályok tananyagaként is.
A IV. osztály végére elérendő szolmizációs készség felső határát – tekintettel a kis óraszámra – a lá, szó, fá, mi, re dó hangok negyed és nyolcad hangértékkel való olvasásban állapítja meg (1-170. dal). Természetesen kívánatos a szolmizációs készség további fejlesztése. Erre az olvasógyakorlatok, valamint a kisebb hangterjedelmű lá alapú dalok alkalmasak.
 
Írta: Petres Csaba
Lektor: Szenik Ilona prof. univ. dr.
Illusztrálta: Moldovan-Laskay Noémi-Kűnő

Tartalom

Előszó
Gyermekdalok
Zenei ismeretek
Vázlatos tananyagbeosztás
Hangterjedelem összesítő
A gyermekjátékok eljátszásának helyigénye
Játékbesorolás
Hangkészlet mutató
A dalok betűrendes mutatója
Könyvészet