Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tudatszintek

Paraméterek

Sorozat Aletheia
Szerző Kühlewind, Georg
Cím Tudatszintek
Alcím Meditációk a lélek határairól
Kiadó Kláris Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 110 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 963 86318 4 8
Eredeti ár:
1.680 Ft

A modern ember számára a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy a tükrözött tudat küszöbét észrevegye, meglássa, meghaladja...

Leírás

A mai ember irracionálisan viselkedik, amikor megfeledkezik mind a gondolkodásban, mind az észlelésben való szerepéről. Ez a felejtés nem ártatlan-véletlen. Ha az ember felhagyna ezzel a felejtéssel, akkor az előtt a feladat előtt állna, hogy egész világképét, kultúráját, a szociális berendezéseket meg kellene változtatnia. Mindenekelőtt azonban saját magának kellene megváltoznia. Ezért nem számítja a megismerést a világ realitásához! Azt az elemet, ami által minden realitást megismer!
A modern ember számára a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy a tükrözött tudat küszöbét észrevegye, meglássa, meghaladja. Az első fejezet megkísérli bemutatni, hogyan vezet rá erre minket Rudolf Steiner A szabadság filozófiája című könyvében. Az elmélyült gondolkodás – amely a gondolkodás és a gondolt közti határon történik – a „szellemi alapélményhez” vezeti a kísérletezőt. A harmadik fejezetben megpróbálunk kidolgozni egy módszert a koncentráció és kontempláció első lépéseihez. A két utolsó fejezet az eredményeket mutatja meg: hogyan válnak a lélek határai – megfigyelésük közben – átlátszóvá és áteresztővé. A közlés módja olyan, hogy az olvasó a gondolkodás mozgásának vonalát követve belép a gondolkodás áramába.
 
Fordította: Baltigh Attila 

Tartalom

Előzetes megjegyzés

Két tudatszint „A szabadság filozófiájá”-ban

A szellemi alapélmény

Koncentráció és kontempláció

A lélek határai

Az észlelés titkáról

A modern ember szellemi kommuniója

A lét értelméről

A Föld fénye

Jegyzetek

A szerzőről

Kapcsolódó kiadványok