Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tudomány és technika

Paraméterek

Sorozat Mi micsoda
Szerző Köthe, Rainer
Cím Tudomány és technika
Alcím Jelen és jövő
Kiadó Tessloff és Babilon Kiadó
Kiadás éve 1999
Terjedelem 64 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 963 9182 33 8
Ár:
2.100 Ft
1.890 Ft
Kedvezmény: 10%

Hol a határa annak, hogy az ember folyamatosan beavatkozik a természetbe? Mi a haszna és mi a hátránya a géntechnológiának? Mennyiben szolgálják a robotok a kényelmet, és mennyire a biztonságunkat? Ha minderre választ akarunk kapni, meg kell ismernünk, hogy egyáltalán milyen munka folyik az informatikai, a mikrobiológiai vagy az űrhajózási kutatások területén.

Leírás

Vajon ​mi lesz a jelentősége a következő évezredben a tudomány és a technika fejlődésének, az emberek hétköznapi életében? Az elmúlt évszázadokban elsősorban az orvosi és a gyógyszervegyészeti kutatások eredményei voltak azok, amelyek a leggyorsabban kikerültek a laboratóriumok zárt teréből, hasznot hoztak a gyakorlatban és természetesekké váltak. A huszadik században azonban jelentősen kitágult a kör: az emberek életébe beleszólt az információs technikák fejlődése, a komputertechnika, a robotok megjelenése vagy a géntechnológia. Mindezek egy újfajta civilizáció kibontakozását körvonalazzák, ám egyúttal új kérdéseket is vetnek föl. Hol a határa annak, hogy az ember folyamatosan beavatkozik a természetbe? Mi a haszna és mi a hátránya a géntechnológiának? Mennyiben szolgálják a robotok a kényelmet, és mennyire a biztonságunkat? Ha minderre választ akarunk kapni, meg kell ismernünk, hogy egyáltalán milyen munka folyik az informatikai, a mikrobiológiai vagy az űrhajózási kutatások területén.
Ezt mutatja be az olvasó számára ennek a Mi MICSODA kötetnek a szerzője is, aki a legújabb eredmények ismertetésével, az éppen zajló és várható kutatások leírásával teszi izgalmassá a könyvet.

Írta: Rainer Köthe

Fordította: Rónaszegi Éva