Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Uccu az uccára!!!

Paraméterek

Szerző Fodorné Gyalog Éva – Urbán Ágnes
Cím Uccu az uccára!!!
Kiadó FSC Magyarországi Tereptanulmányi Központ Alapítvány
Kiadás éve 2000
Terjedelem 80 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN FSC01
Eredeti ár:
980 Ft

A legnagyobb hatással mindnyájunkra az a környezet van, ahol élünk – a család, a lakás, a ház, az utca, a közvetlen környék. Itt szerezzük első tapasztalatainkat, itt alakulnak ki szokásaink, anélkül, hogy iskolás módon megtanulnánk ezeket.

Leírás

A legnagyobb hatással mindnyájunkra az a környezet van, ahol élünk – a család, a lakás, a ház, az utca, a közvetlen környék. Itt szerezzük első tapasztalatainkat, itt alakulnak ki szokásaink, anélkül, hogy iskolás módon megtanulnánk ezeket. Ezzel a könyvvel azt szeretnénk elérni, hogy ti, 10-12 éves gyerekek sok-sok érdekes feladat, tevékenység, ötlet és játék segítségével derítsétek fel, térképezzétek fel, tudatosan ismerjétek meg ezt a környezetet. Értékeit, szépségeit, problémáit, és ha kell, és lehetőségetek is van rá, tegyetek is érte. A feladatok között szerepel felfedező séta, tudományos megfigyelés, történelmi kutatás, könyvtári búvárkodás, versírás, rajzolás, fotózás, interjúkészítés, barkácsolás és még sok-sok más – közöttük bárki megtalálhatja a leginkább kedvére valót. Szeretnénk, ha nem egyedül, hanem társakkal – gyerekekkel és felnőttekkel – dolgoznátok együtt, hiszen a közös munka szórakoztatóbb, és gyakran eredményesebb is. Azoknak a felnőtteknek, akik vonakodnának a közös munkától, mutassátok meg az alábbi idézetet Rachel Caisontól: „Ahhoz, hogy egy gyerek megőrizze a csodák iránti fogékonyságát, mely vele született, szüksége van legalább egy felnőttre, aki képes ebben osztozni vele: akivel együtt fedezheti fel a minket körülvevő világ gyönyörűségeit, érdekességeit és titkait.” És most, uccu az uccára!

 

FSC Magyarországi Tereptanulmányi Központ Alapítvány, 2000.

Szerkesztette: Fodorné Gyalog Éva – Urbán Ágnes

Írta: Berényiné Parti Krisztina, Boros Lajosné, Fodorné Gyalog Éva, Fűzné Kószó Mária, Dr. James Hindson, Nyiratiné Németh Ibolya, Ortmanné Ajkai Adrienne, Panaretosz Lilian, Dr. Szentpéteri Lászlóné, Tímár Ágostonné, Tóth Géza, Urbán Ágnes, Saly Erika

Grafikus: Mirtse Áron

Lektor: Labancz Györgyi