Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ugróiskola

Paraméterek

Szerző Budai Éva – Bulinszky Marianna
Cím Ugróiskola
Alcím Nyelvi-műveltségi feladatsorok 10, 12, 14 éveseknek
Kiadó Krónika Nova Kiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 240 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9423 83 1
Eredeti ár:
1.950 Ft
1.755 Ft
Online kedvezmény: 10%
Könyvünk olyan 10-12-14 éves általános iskolásoknak szól, akik időben és megfelelően szeretnének középiskolai tanulmányaikra felkészülni, és gyakorlatot szerezni a tesztek, feladatlapok megoldásában.

Leírás

Könyvünk olyan 10-12-14 éves általános iskolásoknak szól, akik időben és megfelelően szeretnének középiskolai tanulmányaikra felkészülni, és gyakorlatot szerezni a tesztek, feladatlapok megoldásában.
A könyvben 7x5 feladatsor található, feladatlaponként 10-10 különböző típusú feladattal. Igyekeztünk úgy összeállítani őket, hogy a magyar nyelv és irodalomhoz szükséges készségeket, feladattípusokat gyakorolhassátok benne. Így a szövegértéstől a szövegalkotásig (fogalmazásig), a műveltségi-irodalmi ismeretektől a nyelvtani-helyesírási feladatokig, a szabadidőben is játszható nyelvi játékokig terjed a skála.
A szövegalkotási-fogalmazási feladatokon kívül minden feladat megoldását is közöljük – közvetlenül a feladatsorok után. Az egyes feladatsorokat korosztályi és nehézségi fokuk szerint rendeztük, így érdemes a legelején kezdeni, és fokozatosan eljutni a végére (akárcsak az ugróiskolán). A könyvben épp egy tanévnyi feladatsor található. Ha minden héten megoldotok egyet, év végére kifejezetten rutinosak lesztek. Ennek még sok hasznát veszitek később.
Szeretnénk, ha könyvünket nem csak a diákok használnák. A feladatsorok közül sokat felhasználhatnak pedagógus kollégáink egy-egy felméréshez, akár egészében, akár egyet-egyet kiemelve. A nyelvi játékokat pedig természetesen akár a vasárnapi ebéd közben is játszhatja a család.
Ha valamit nem tudtok azonnal, ne keseredjetek el, ne adjátok fel! Keressetek és használjatok hozzá könyveket! A Helyesírási szótár, az Idegen szavak szótára, a Szinonima szótár nem árt, ha kéznél van. És persze az sem baj, ha segítséget kértek idősebb baráttól, testvértől, szüleitektől, tanáraitoktól. Könyvünk nekik is szól.
 
Írta: Budai Éva – Bulinszky Marianna
Illusztrátor: Domján Fruzsina