Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ugróiskola. Környezetismeret 3. osztály 2. kötet (PD-386)

Paraméterek

Szerző Dámné Erdei Gabriella
Cím Ugróiskola. Környezetismeret 3. osztály 2. kötet (PD-386)
Kiadó Pedellus Tankönyvkiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 615 5154 62 1
Ár:
1.000 Ft
900 Ft
Kedvezmény: 10%

Ebben a tanévben is sok érdekes tudnivaló vár rátok. Számos megfigyelést, mérést, kísérletet végeztek majd. Így fedezitek fel a közvetlen környezetetekben lévő anyagok újabb tulajdonságait. Ezek segítségével válnak érthetővé a természetben lejátszódó folyamatok.

Leírás

Ebben a tanévben is sok érdekes tudnivaló vár rátok. Számos megfigyelést, mérést, kísérletet végeztek majd. Így fedezitek fel a közvetlen környezetetekben lévő anyagok újabb tulajdonságait. Ezek segítségével válnak érthetővé a természetben lejátszódó folyamatok. Feltárulnak előttetek az időjárási jelenségek – a levegő felmelegedése, a felhő- és csapadékképződés, a szél keletkezése – rejtelmei. Megismerkedtek a tájékozódás alapjaival és legfontosabb eszközeivel: az iránytűvel és a térképpel. Betekintést nyertek a térkép változatos színvilágába. A felszín, a vizek térképi megjelenítését hazánk domborzati térképén tanulmányozhatjátok a hátsó borító belső oldalán. Alaposabb ismereteket a következő tanévben szerezhettek róluk. Bővebben foglalkoztok hazánk fővárosával, Budapesttel. Megismeritek az ország életében betöltött vezető szerepét, mind a belföldi, mind a külföldi turisták, a tanulni vágyó diákok számára gyakorolt vonzerejét.
Az élettelen környezet mellett foglalkoztok az élővilággal is. Többet megtudtok a növények és az állatok életjelenségeiről, életfeltételeiről, az élőlények és környezetük sokoldalú kapcsolatáról, alkalmazkodási formáikról. Önismereteteket fejleszti az embertani anyagrész. Megismeritek szervezetetek működését, az egészségmegőrzés sokféle lehetőségét. Megtudjátok, hogyan kell viselkednetek betegségek, balesetek, sérülések esetén, mit kell tennetek ezek megelőzése érdekében. Végezzetek méréseket magatokon! A mért adatokat jegyezzétek fel! Az adatok bizonyítják majd, hogyan változtatok, mennyit nőttetek egyetlen év alatt is. A legfontosabb ismereteket vastag betűvel jelzi a munkatankönyv. A hasznos tudnivalókra, melyeket mindenképpen érdemes megjegyezni, ez a jel hívja fel a figyelmeteket.
Az ismeretanyag tanórai feldolgozását, jobb megértését, bővítését segíti a munkatankönyv mellékletéül szolgáló Kislexikon fogalomgyűjteménye. Haszonnal forgathatjátok az egyes tanórákon, de választ kaphattok számos, az órai anyaghoz kapcsolódó kérdésre is. Sok új ismeretet szerezhettek a számotokra készült ismeretterjesztő kiadványok, újságok, folyóiratok és az internet felhasználásával. Végezzetek gyűjtőmunkát! Gyűjtsetek a különböző kiadványokból a témakörökhöz kapcsolódó kép- és híranyagot, szólásokat, közmondásokat, találós kérdéseket, verseket, dalokat! Tájékozódjatok hiedelmekről, népi megfigyelésekről! Gyűjtőmunkátokból állítsatok össze albumot, plakátot, rendezzetek kiállítást az osztályteremben! A gyűjtött anyagot fel tudjátok használni az összefoglaló órákon és az év végi összefoglalás során is.

Írta: Dr. Dámné Erdei Gabriella