Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ügyviteli alapismeretek 11. osztály

Paraméterek

Szerző Peresztegi Éva
Cím Ügyviteli alapismeretek 11. osztály
Alcím Feladatgyűjtemény
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 64 oldal
ISBN 978 963 16 6022 7
Ár:
1.790 Ft

Az Ügyviteli alapismeretek feladatgyűjtemény a szakközépiskola 11. évfolyama részére készült. A célja egyrészt, hogy a levelezés elméleti ismereteit a gyakorlatban is elsajátítsák és alkalmazzák a tanulók.

Leírás

Az Ügyviteli alapismeretek feladatgyűjtemény a szakközépiskola 11. évfolyama részére készült. A célja egyrészt, hogy a levelezés elméleti ismereteit a gyakorlatban is elsajátítsák és alkalmazzák a tanulók. A könyv másrészt hiánypótlás, hiszen olyan tankönyv még nem készült, amely olyan és annyi feladatot tartalmazott volna, amelyet egész tanévben tudnának használni a diákok, és lefedné a tantervi követelményeket. A feladatgyűjteményben az ügyviteli alapismeretek középszintű érettségi vizsgára történő felkészüléshez találhatók feladatok, az egyoldalas levéltől a többoldalasig, az egyszerűbb szövegszerkesztési feladatoktól egészen a körlevélig, mindig szem előtt tartva a fokozatosság elvét. A feladatok jól használhatók az OKJ szerinti képzés keretében a 1618-06 Dokumentumkészítés és -kezelés az irodában moduljához is.
A feladatokhoz a nyers, formázatlan fájlokat, valamint a diktátumokat Műszaki Kiadó honlapjáról, a Letöltések menüpontból tölthetik le a felhasználók. Ezek lehetnek szöveg (.doc), kép (.jpg), sablon (.dot) vagy táblázat (.xls) fájlok. A sablont nem kötelező használni, de segítséget nyújthat a megoldáshoz. Szakközépiskolásoknál az érettségi vizsga részletes követelménye előírja a sablon használatának elsajátítása, ezért nekik ajánljuk annak alkalmazását. Az OKJ szerinti szakképzésben részesülők szakmai vizsgáján nincs sablonhasználat, így nekik célszerű sablon nélkül megoldaniuk a feladatokat.

A feladatgyűjtemény felépítése:
1-5. feladat: Egyoldalas levelek, szöveg begépelésével.
6-8. feladat: Egyoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével.
9-14. feladat: Egyoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével, sablonhasználattal.
15-27. feladat: Többoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével.
28-30. feladat: Többoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével, sablonhasználattal.
31-32. feladat: Levél készítése diktált szöveg alapján.
33-35. feladat: Körlevelek készítése adatbázis létrehozásával.
36-37. feladat: Levelek készítése alapszintű táblázatkezelési feladattal.