Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Újszövetségi görög nyelvtan I.

Paraméterek

Sorozat Subsidia Biblica Graeca et Latina
Szerző Déri Balázs – Hanula Gergely
Cím Újszövetségi görög nyelvtan I.
Alcím Hangtan – Alaktan
Kiadó Argumentum Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 184 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 446 779 3
Eredeti ár:
3.500 Ft
3.150 Ft
Online kedvezmény: 10%

Az Újszövetségi görög nyelvtan most megjelent első kötetével (Hangtan – Alaktan) és készülő második kötetével (Mondattan) a nyelvtanuláshoz és a görög Újszövetség olvasásához kívánunk segítséget nyújtani.

Leírás

Az Újszövetségi görög nyelvtan most megjelent első kötetével (Hangtan – Alaktan) és készülő második kötetével (Mondattan) a nyelvtanuláshoz és a görög Újszövetség olvasásához kívánunk segítséget nyújtani. E nyelvtan a hagyományos görög nyelvtanok felépítését és kategóriáit követi. Újdonsága tehát nem effajta újításban mutatkozik, hanem az Újszövetség nyelvének lehető legnagyobb mértékig önálló tárgyalásában, és abban, hogy e sajátos nyelvhasználat közvetlen kontextusának nem a klasszikus görög irodalmat, hanem a Septuagintát tekintjük. Ez a más területeken ma már magától értődőnek tetsző, vagy legalábbis egyre inkább terjedő álláspont nehezen szűrődik le a nyelvtanok szintjére, kevesen merik elengedni az ókori görög irodalmi kánon remekműveiből elvonatkoztatott „iskolás” grammatika biztonságot sugalló rendszerét. Mi mégis erre a lépésre biztatjuk e könyv használóját. Bízza magát bátran az Ó- és Újszövetség görög szövegére, amely kellő kapaszkodót kínál ahhoz, hogy rendszerezett ismeretei lehessenek a Szentírás nyelvének működéséről.

A kötet szerzői: Déri Balázs, az ELTE BTK Latin Tanszékének egyetemi tanára, az ELTE BTK Vallástudományi Központ igazgatója (1992 és 1997 között a Budapesti Református Teológiai Akadémia görög és latin nyelvi lektora) és Hanula Gergely, teológus-nyelvész, a Pápai Református Teológiai Akadémia Biblikus Intézetének egyetemi tanára.

 

Argumentum Kiadó, 2017.

Írta: Déri Balázs – Hanula Gergely

Kapcsolódó kiadvány:

Újszövetségi görög nyelvkönyv