Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Valószínűségszámítási feladatgyűjtemény

Paraméterek

Szerző Bognár Jánosné – Mogyoródi József – Prékopa András – Rényi Alfréd – Szász Domokos
Cím Valószínűségszámítási feladatgyűjtemény
Alcím Egyetemi tankönyv (4., javított kiadás)
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2001
Terjedelem 328 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9132 99 3
Eredeti ár:
3.300 Ft
2.970 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet minden valószínűségszámítást egyetemen vagy főiskolán tanuló diák számára hasznos, hiszen nemcsak lefedi az alap-valószínűségszámítás tananyag legfontosabb területeit az alapoktól a határeloszlás-tételeken át a sztochasztikus folyamatok elemeiig, hanem a kötelező anyagon túlmenően is számos példát tartalmaz.

Leírás

Jelen kötetünk egy klasszikus példatár aktualizált kiadása. Itt a klasszikus jelző arra utal, hogy a hazai valószínűségszámítás kiváló kutatói és oktatói állították össze a kötetet. Az, hogy immár az ötödik kiadást érte meg a példatár, egyértelműen jelzi az értékeit: azt, hogy ebben a gyorsan fejlődő tudományágban sikerült maradandót alkotniuk.
A kötet minden valószínűségszámítást egyetemen vagy főiskolán tanuló diák számára hasznos, hiszen nemcsak lefedi az alap-valószínűségszámítás tananyag legfontosabb területeit az alapoktól a határeloszlás-tételeken át a sztochasztikus folyamatok elemeiig, hanem a kötelező anyagon túlmenően is számos példát tartalmaz. Középiskolai tanárok pedig válogathatnak a középiskolai szakkörökön vagy fakultáción ismertethető feladatok közül.
A példatár legtöbb feladatához részletes megoldás vagy útmutató tartozik, így a kötet az önálló munka kiváló segédeszköze is.
 
Írta: Bognár Jánosné – Mogyoródi József – Prékopa András – Rényi Alfréd – Szász Domokos