Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Varázslatos madárvilágunk

Paraméterek

Szerző Schmidt Egon
Cím Varázslatos madárvilágunk
Alcím Magyarország legismertebb madarai
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 172 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 4388 6
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.691 Ft
Online kedvezmény: 15%

Az alkotó, gondolkodó s a természetet közelről ismerő szerző írásainak célja mindig „az ezerarcú, de sajnos ezer sebből is vérző” természet védelme, féltő szeretete. A madarak életéből ellesett ritka pillanatok valódi élményt nyújtanak a könyv olvasóinak.

Leírás

Schmidt Egon – író, ornitológus – 1954-től a Fővárosi Állat- és Növénykert, majd a madártani Intézet munkatársa volt. Első könyve 1970-ben jelent meg Madarakról – mindenkinek címmel, s óriási sikert aratott. A Kossuth-díjjal kitüntetett szerzőnek azóta körülbelül 70 műve látott napvilágot, melyek az állatokról – elsősorban madarakról – szólnak, s tükrözik mély természetszeretetét, lelkes rajongását a madarak s elhivatottságát a madárvédelem iránt. Számos könyvében hitet tesz a „nagybetűs” természet, a madárvilág megóvása mellett. Az alkotó, gondolkodó s a természetet közelről ismerő szerző írásainak célja mindig „az ezerarcú, de sajnos ezer sebből is vérző” természet védelme, féltő szeretete.
A könyv illusztrátora Budai Tibor grafikus, aki immár több mint négy évtizede vesz részt kiállításokon az állatokat életszerűen megjelenítő, realista képeivel. Négy évig a Dési Huber István Képzőművészeti Kör tagjaként tanult kiváló mesterektől, Bálint Géza, Lelkes István és Tamás Ervin festőművészektől. Aprólékosan kidolgozott munkái a természet csodálatáról és páratlan megfigyelőképességről tanúskodnak, gazdag színvilága nem hivalkodó, inkább melankolikus, visszafogott. Képei egyúttal „állati” életképek, az áldozatára lecsapó kerecsensólyom, a látóhatár horizontját rezzenéstelenül kémlelő egerészölyv. A madarak életéből ellesett ritka pillanatok valódi élményt nyújtanak a könyv olvasóinak.
 
 

Műszaki Könyvkiadó, 2012.

MK-4388-6

Írta: Schmidt Egon

Illusztrálta: Budai Tibor

A sorozat további kötetei:

Schmidt Egon: Emlősök

Vasas Gizella - Locsmándi Csaba: Gyakoribb gombáink

Merkl Ottó: A bogarak világa

Schmidt Egon: Tarka madárvilág

Kapcsolódó témakör:

Ornitológia

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
2.500 Ft 2.250 Ft
Raktáron
1.980 Ft 1.782 Ft
Raktáron
5.995 Ft 5.096 Ft