Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Versek, dalok, játékok hónapról hónapra

Paraméterek

Sorozat A gyermek mindenek felett álló érdekében
Szerző H. Tóth István – Tallér Erzsébet – Zámbóné Kis-Illés Magdolna
Cím Versek, dalok, játékok hónapról hónapra
Alcím Szakmai-pedagógiai kézikönyv óvodások és óvodapedagógusok számára
Kiadó Sprint Kiadó - Óvodai Nevelés
Kiadás éve 2022
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN SPRINT14
Eredeti ár:
2.950 Ft

Ez a kiadvány különleges évkönyv, gyűjtemény, példatár. Olyan óvodapedagógiai módszertani kézikönyv, mely hónapról hónapra kalauzolja az alkalmazóját az évszakok mentén, és nyújt számára segítséget a tervezésben, szervezésben a teljes nevelési év során. A szerzők saját szakterületükön szerzett tudásukkal segítették a könyv megszületését, és gyermekközpontú pedagógiai alapelvek mentén formálták egységes egésszé azt.

Leírás

Ez a kiadvány különleges évkönyv, gyűjtemény, példatár. Olyan óvodapedagógiai módszertani kézikönyv, mely hónapról hónapra kalauzolja az alkalmazóját az évszakok mentén, és nyújt számára segítséget a tervezésben, szervezésben a teljes nevelési év során. A szerzők saját szakterületükön szerzett tudásukkal segítették a könyv megszületését, és gyermekközpontú pedagógiai alapelvek mentén formálták egységes egésszé azt. A szerzők e kötettel – pedagógiai hitvallását, útmutatásait követve, gondolatait továbbadva – tisztelegnek Körmöci Katalin munkássága előtt.

Dr. H. Tóth István kandidátus (CSc) egyetemi docens a nyelvészeti, a nyelvpedagógiai, valamint a néprajz-pedagógiai ismereteivel, Tallér Erzsébet az óvodapedagógiai, drámapedagógiai, intézményvezetői gyakorlatával, Zámbóné Kis-Illés Magdolna a tanítói, ének-zene tanári, karvezetői tapasztalataival járult hozzá, hogy óvodapedagógiai kiadvánnyá formálódhasson a Versek, dalok, játékok hónapról hónapra című könyv, mely az időszerűségnek megfelelően: évszak, hónap, ünnep, népi ünnep, jeles nap, hétköznapi tevékenységek, aktuális megfigyelések mentén kínál mondókákat, rigmusokat, verseket, dalokat, dalos játékokat, népi, mozgásos és egyéb játékokat, ötleteket, melyek megkönnyítik, egyszerűsíthetik az óvodapedagógusok felkészülésének folyamatát. Ezeket tekinthetjük a kötet kiemelkedő óvodapedagógiai értékeinek. A gyermek belső motivációjára épülő, tevékenységbe integrált tapasztalatszerzés lehetőségeit mutatja be, mely a korszerű gyermekközpontú óvodapedagógia alapja. Mintát nyújt az óvodapedagógusoknak az Óvodai nevelés országos alapprogramja szellemiségében történő tevékenység tervezésére, szervezésére, a vonatkozó pedagógiai gondolkodásra. Ötleteket biztosít egy-egy téma gyermekközeli feldolgozásához. Rendszerezi, illetőleg tovább bővíti a szakmai-pedagógiai ismereteket. Művelődéstörténeti és néprajztudományi ismereteket, háttértudást biztosít, segít megérteni az évszakok, a magyar hagyományok, népi ünnepek és hétköznapi tevékenységek egymásra épülő összefüggéseinek rendszerét. Tematikus gyűjteménnyel szolgál a műveltségtartalmak ismeretanyagának tervezéséhez, mintát nyújt a műveltségtartalmak egymásba integrálásához is. Az év egészét átölelve hónapról hónapra nyújt segítséget az óvodapedagógusoknak a tervezésben, a szervezésben. Bemutat verseket, kottával, szöveggel kínál dalokat, leírásukkal ellátva ajánl játékokat, egyéb ötleteket, így is megkönnyítve az óvodapedagógus felkészülését. Segíti gyönyörű magyar anyanyelvünk kincseinek megőrzését, a kisgyermekek részére történő átörökítését. Ismereteik bővítésére, ötletkeresésre sikeresen alkalmazhatják a pedagógiai munkát segítő kollégák, kolléganők is.

Sprint Kiadó – Óvodai Nevelés, 2022.

A gyermek mindenek felett álló érdekében–sorozat

Összeállította: Dr. H. Tóth István CSc – Tallér Erzsébet – Zámbóné Kis-Illés Magdolna

Sorozatszerkesztő: Hornyán Anna