Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Versek és vallomás a szerelem és a szépség igézetében

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Szerző Giovanni Pico della Mirandola
Cím Versek és vallomás a szerelem és a szépség igézetében
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 147 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9955 89 9
Ár:
2.025 Ft
1.924 Ft
Kedvezmény: 5%

Giovanni Pico della Mirandola (1463–1494) életműve a költészet és a filozófia területén a reneszánsz legnagyobb értékei közé tartozik. Ez a kötet latin és olasz nyelvű költői hagyatékának magyar nyelvű fordításait tartalmazza: eredetisége és persze költői ereje teszi halhatatlanná.

Leírás

Giovanni Pico della Mirandola (1463–1494) élete rövid volt – nem egészen harminckét év – és hányatott. Pedig születése, gyermek- és ifjúkora a lehető legkedvezőbb volt: vagyonos, arisztokrata és művelt család fia – Boiardo közeli rokona. Nem mellékes, hogy külső megjelenése is híressé (olykor hírhedtté) tette: férfiszépség volt. A legjobb iskolákat végezhette és végezte el. Testvéri barátja volt Lorenzo De’ Medici és Poliziano.

Életműve a költészet és a filozófia területén a reneszánsz legnagyobb értékei közé tartozik. Ez a kötet latin és olasz nyelvű költői hagyatékát tartalmazza: eredetisége és persze költői ereje teszi halhatatlanná. Commentója Benivieni verséhez átmenet a költészet és a filozófia között. Gondolatai a szerelemről, a szépségről és a szabadságról a mai, a XX-XXI. század ember számára is érvényesek: a keresztény-európai életszemlélet elveit elsőként ő fogalmazta meg, s ezek az elvek, ezek az eszmék ma is érvényesek, szinte közhellyé váltak.

Írta: Giovanni Pico della Mirandola

Fordította: Simon Gyula

Lektor: Szőnyi Péter