Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vessünk számot (CD)

Paraméterek

Szerző Gajdos Zenekar
Cím Vessünk számot (CD)
Alcím Magyar népzene
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2006
Formátum Audio CD
ISBN FL-0004
Ár:
2.500 Ft
2.375 Ft
Kedvezmény: 5%
A Gajdos Népzenei Együttes 1986-ban alakult Egerben. Tagjai saját gyűjtőutakon mélyítették el tudásukat, közvetlenül az idős falusi muzsikusoktól tanulva. A zenészek több hangszeren is játszanak, ennek köszönhető, hogy a magyar nyelvterület változatos hangzásvilágának mindegyikét meg tudja szólaltatni az együttes.

Leírás

A Gajdos Népzenei Együttes 1986-ban alakult Egerben. Tagjai a zeneiskolai és főiskolai tanulmányok befejezése után, autodidakta módon sajátították el a népi hangszereken való archaikus játékmódot, a magyar zenei anyanyelvet. Bartók Béla, Kodály Zoltán és tudós utódjaik régi felvételeinek tanulmányozása után, saját gyűjtőutakon mélyítették el tudásukat, közvetlenül az idős falusi muzsikusoktól tanulva. A zenekar tagjai több hangszeren is játszanak, ennek köszönhető, hogy a magyar nyelvterület változatos hangzásvilágának mindegyikét meg tudja szólaltatni az együttes.
Munkájuk szakmai körökben is elismerést nyert, amikor 1993-ban megkapták a Népművészet Ifjú Mestere címet. Szűkebb hazájuk, Eger városa is megbecsüli a Gajdos együttes munkáját, ennek kifejezéseként 1994-ben a Pro Agria emlékplakettet adományozták a zenekarnak.
Sokoldalú képzésüknek és zenei nyitottságuknak köszönhetően a világzene határát súroló népzenei feldolgozásokra is vállalkoznak, melyek méltán népszerűek a közönség körében. A színházak világában is otthonosan mozognak az együttes tagjai, számos színdarabban vettek részt közreműködőként és alkotóként.
 
Audio CD, 63 perc

Tartalom

01 Máramarosi tánczene

02 Kerülj betyár

03 Köszöntő

04 Eljön még az én napom is

05 Kőmíves Kelemen

06 Te menj el egy úton

07 Esti imádság

08 Csillagtalan setét éjjel

09 Széki fantázia

10 Elment a madárka

11 Húzzák a harangot

12 Háromféle virág