Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Visegrádi esték

Paraméterek

Sorozat Féja Géza Életműsorozat
Szerző Féja Géza
Cím Visegrádi esték
Alcím Történelmi regény
Kiadó Mundus Magyar Egyetemi Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 280 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 963 9501 06 9
Eredeti ár:
2.500 Ft
2.000 Ft
Online kedvezmény: 20%

A rendhagyó regényben: tíz estén megjelenik az idős Görgeynél az immár halott Kossuth, és drámai párbeszédekben újra végigélnek, megvitatnak mindent.

Leírás

„... munkám fő célja Görgey Artúr talányának a megfejtése ... Ezért írtam rendhagyó regényt: tíz estén megjelenik az idős Görgeynél az immár halott Kossuth, és drámai párbeszédekben újra végigélnek, megvitatnak mindent. Ám ezekben a hol békésen elemző, hol pedig harciasan robbanó párbeszédekben ott hullámzik az epika is, a szabadságharc története. Az utolsó három fejezet pedig a száműzetésből hazatért Görgey pokoljárását mondja el.
... Régóta érzem, hogy a 48-as szabadságharcról újra és újra föllobbanó vitákban többről van szó, mint ama régi „nagy tűzről”. Nemzeti erényeink és hibáink, történelmünket hevítő szenvedélyeink, emberi alkatunk titkai, sorskérdéseink zúgása, farkasszemet néző, máskor pedig életre-halálra viaskodó ellentmondásaink mind s mind feltörnek. Regényem rendhagyó formája talán lehetővé tette, hogy ez az izgalmas „többlet” is helyet nyerjen. Végül pedig saját tusakodásaimmal és gyötrelmeimmel ugyancsak jelen lehetek.
Munkám során egy szenvedély vezérelt, az igazság keresése, ez pedig egyértelmű az egész ember ábrázolásával, a teljes valóság leleplezésével.”
 
(Féja Géza)