Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vuk (DVD)

Paraméterek

Szerző Dargay Attila
Cím Vuk (DVD)
Alcím Színes, magyar rajzfilm
Kiadó Magyar Nemzeti Filmalap
Kiadás éve 2017
Formátum DVD
ISBN MNFA20
Eredeti ár:
999 Ft

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött, és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába, és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik.

Leírás

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött, és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába, és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá.
 
Készült: 1981
Rendezte: Dargay Attila
Író: Fekete István
Forgatókönyvíró: Dargay Attila, Imre István, Tarbay Ede
Zeneszerző: Wolf Péter
Dalszövegíró: Szenes Iván
Operatőr: Henrik Irén
Főszereplők: Csákányi László (Karak hangja), Pogány Judit (Vuk gyerekhangja), Gyabronka József (Vuk felnőtt hangja), Bitskey Tibor (Mesélő), Földi Teri (Iny hangja), Szabó Gyula (Kag hangja), Szabó Sándor (Vahur hangja)

Tartalom

Vuk (74 perc)
Extrák
A három nyúl (Pannónia Filmstúdió, 1972; rend.: Dargay Attila) (7 perc)
Henrik Irén és Pogány Judit a Vukról (rend.: Szalay Péter; 12 perc)