Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap > Zene >

Jazz

Jazz

A jazz (dzsessz) az Amerikai Egyesült Államokban kialakult zenei stílus, amely afro-amerikai zenei hatásokat ötvöz az európai zenei technikákkal. Gyökerei a nyugat-afrikaiak kulturális és zenei kifejezésmódjában, az afro-amerikai zenei hagyományokban (például blues, ragtime), valamint az európai katonai zenekarok zenéjében találhatóak meg. Az Egyesült Államok déli területeiről származik, a 19. század végéről, a 20. század elejéről, születése leginkább egy városnak, New Orleansnak köszönhető. A 20. század elején az amerikai fekete közösségekből indult ki és az 1920-as évekre vált nemzetközileg is ismertté. Innentől kezdve fokozatosan vált meghatározó zenei stílussá a világban, amely jelentős hatással volt és van a többi zenei irányzatra is. Száz éves történelme során mindig újabb és újabb stílusok születtek, melyekhez sajátos hangszerelés, harmóniai- és ritmikai eszköztár vagy zenei felfogás kapcsolódott. A műfaj jellemzője, hogy reflektál egyéb könnyűzenei stílusokra és a komolyzenére is, ezek stílusjegyeit beépíti, felhasználja.

Rendezés:
Nézet:

Márkus Tibor 20 éves tanári, előadói és a zenetudomány különböző területein végzett kutatói tapasztalata adta az indíttatást, hogy mindenki számára elérhető jazzelmélet könyvet írjon. A könyvet nem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

3.880 Ft 3.492 Ft

Márkus Tibor jazz-trilógiájának második kötetét sem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

3.680 Ft 3.312 Ft

Márkus Tibor A jazz elmélete háromkötetes műve hiányt pótló és régóta várt szakirodalom, nemcsak a konzervatóriumi diákok, hanem az egyetemi hallgatók számára is. A harmadik kötet szinte minden gondolata fontos információul szolgál, a most tanuló és a későbbiekben oktatni vágyó hallgatóknak, tanároknak és muzsikusoknak.

4.480 Ft 4.032 Ft

Jávorszky Béla Szilárd alaposan és igen részletesen mutatja be a jazz hazai történetének mozgalmas és zökkenőktől sem mentes fejlődési folyamatát. Beszámol a műfaj fontos helyszíneiről: klubokról, koncertekről, fesztiválokról, továbbá hanglemezekről, könyvekről és egyéb kiadványokról, a jazzoktatás hazai kialakulásáról és elterjedéséről, a magyar jazzkutatás helyzetéről, mindenekelőtt pedig jelentősebb együtteseinkről és muzsikusainkról, többeknek nyilatkozatait és rövid életrajzát is közölve. 

3.990 Ft 3.391 Ft

Tanári segédkönyv az iskolai ének és a zeneiskolai oktatáshoz. Egy igazi könyvritkaság, 128 oldalas könyv, 3 db magnókazetta-melléklettel, védődobozban. A magnókazetták gyáriak, egyszer sem hallgatottak, ám 31 éve készültek, minőségükért felelősséget nem vállalunk.

2.980 Ft

Százéves múltra tekinthet vissza Magyarországon a jazz, de nagykorúvá válása, kulturális integrációja csak néhány évtizede kezdődött. Ezt az akadályokkal kikövezett folyamatot követik nyomon a könyvbe foglalt elemzések, koncertbeszámolók, hanglemezkritikák, muzsikusportrék és interjúk.

5.950 Ft 5.355 Ft

Szabados György igazi polihisztor, munkásságát lehetetlen kizárólag a jazz-zene, a keleti filozófiák vagy a színház oldaláról közelítve leírni. Talán ezért is van, hogy a szakma részéről ez az első könyv, amely (meg)értő és elfogadó módon, komoly szellemi megközelítéssel szól személyéről és művészetéről. A méltatlanul hosszú hallgatás (tisztelet a ritka kivételeknek) után éppen a merőben különböző szempontú tanulmányok bizonyítják, milyen nehéz akárcsak elkezdeni is e rendkívüli életmű körüljárását.

4.800 Ft 4.320 Ft