Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Zoboralja (CD)

Paraméterek

Szerző Agócs Gergely
Cím Zoboralja (CD)
Alcím Felvidéki magyar népzene (Válogatás Agócs Gergely népzenei gyűjtéseiből)
Kiadó Hagyományok Háza
Kiadás éve 2017
Formátum Audio CD
ISBN HHCD 023-024
Eredeti ár:
3.500 Ft

A magyar nyelvterület északnyugati szélén található Zoboralja „hegyalatti” falvaiban, parasztházak konyháiban, udvarain vagy éppen a domboldalakon, a kaszálás szüneteiben gyűjtötte össze 1988 és 1999 között Agócs Gergely a most megjelent, részletes magyar és angol ismertető füzettel kiegészített dupla CD anyagát.

Leírás

A magyar nyelvterület északnyugati szélén található Zoboralja „hegyalatti” falvaiban, parasztházak konyháiban, udvarain vagy éppen a domboldalakon, a kaszálás szüneteiben gyűjtötte össze 1988 és 1999 között Agócs Gergely a most megjelent, részletes magyar és angol ismertető füzettel kiegészített dupla CD anyagát. A gyűjtésben részt vevő adatközlők helyi idős, de a gyűjtések idején még jó testi és szellemi erejükben lévő gazdák, parasztasszonyok, pásztoremberek és cigánymuzsikusok voltak.
A kiadvány különlegessége, hogy a tájegység zenefolklórjának kiemelt rétegei mellett (szokásdalok, egyházi népénekek, balladák, stb.) a CD-ken különféle alkalomhoz nem kötött dalok, tánczenei dallamok, dudanóták, hangszeres zenei felvételek is szerepelnek.

 

Hagyományok Háza, 2017.