Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Zöldségtermesztés

Paraméterek

Szerző Filiusné dr. Nadabán Terézia
Cím Zöldségtermesztés
Alcím Kerti munkás képzést folytató speciális szakiskolák tankönyve
Kiadó Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Kiadás éve 1998
Terjedelem 232 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 963 7627 76 6
Ár:
4.460 Ft
4.237 Ft
Kedvezmény: 5%

A zöldségnövények nevelése a zöldségtermesztés. A zöldségtermesztés a növény termesztés egy ágazata, mely a többi növény termesztésétől termesztési sajátosságai alapján tér el.

Leírás

A zöldségnövények (zöldségfélék) lágy szárú növények. Intenzív művelést igényelnek, nyersen vagy feldolgozva emberi táplálékul szolgálnak. Biológiai értékük nagy, sok vitamint, ásványi sót, íz- és zamatanyagot tartalmaznak. A zöldségfélék köre főldrészenként, sőt országonként is eltérő lehet. Hazánkban furcsának tűnhet a fás szárú zöldségnövény, de számos trópusi országban fogyasztják azokat, például a fás szárú kasszava zsenge levelét vagy más hasonló növény termését, magját zöldségféleként. A zöldségnöényeket kizárólag emberi fogyasztás céljára termesztik. A zöldségnövények nevelése a zöldségtermesztés. A zöldségtermesztés a növény termesztés egy ágazata, mely a többi növény termesztésétől termesztési sajátosságai alapján tér el.
 
Írta: Filiusné dr. Nadabán Terézia
 

Tartalom

BEVEZETÉS
A ZÖLDSÉGFÉLÉK ÉLETFELTÉTELEI
TERMESZTŐ LÉTESÍTMÉNYEK
A ZÖLDSÉGNÖVÉNYEK TERMESZTÉSI MÓDJA
A ZÖLDSÉGTERMESZTÉS TALAJ-ELŐKÉSZÍTÉSI MUNKÁI
A ZÖLDSÉGNÖVÉNYEK SZAPORÍTÁSA
ÁPOLÁSI MUNKÁK
A ZÖLDSÉGNÖVÉNYEK BETAKARÍTÁSA
A ZÖLDSÉGFÉLÉK ÁRUKEZELÉSE, ÁRU-ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS TÁROLÁSA
EGYES ZÖLDSÉGFÉLÉK TERMESZTÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI
IDEGEN SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK