Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Zsákbamacska

Paraméterek

Szerző Bartos Erika
Cím Zsákbamacska
Alcím Versek óvodásoknak
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 80 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 588 309 5
Eredeti ár:
2.799 Ft
2.379 Ft
Online kedvezmény: 15%

A könnyen megjegyezhető és csengő-bongó versek a fantasztikusan kedves rajzok kíséretében nemcsak a gyerekek, de a szülők kedvenceivé is válnak majd.

Leírás

„Bartos Erika pontosan tudja, mi érdekli az egészen piciket és az óvodásokat! Most – a sok mesekötet után – versbe foglalta mindazt, ami a számukra lényeges: a kukásautótól a szilvásgombócig, a betegségtől a hisztiig, mindent. A könnyen megjegyezhető és csengő-bongó versek a fantasztikusan kedves rajzok kíséretében azonban nemcsak a gyerekek, de a szülők kedvenceivé is válnak majd.”
 
Balázs Eszter Anna
 
Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
Pályája kezdetétől fogva aktívan foglalkozik speciális szükségletű, vagy súlyos betegségben szenvedő gyermekekkel. Könyvei sokféle nehézséggel küzdő gyermeknek hoztak már örömöt, sokrétű karitatív tevékenységéért miniszteri elismerésben is részesült, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt oklevelét vehette át. Művei több nyelven megjelentek, meséinek egy része Braille nyomtatásban és jelnyelven is elérhető.
Bartos Erika eredetileg építészmérnök, kiemelkedő eredménnyel végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Építész végzettsége mesekönyveiben is észlelhető, 2016-ban pedig – kilépve a mesekönyvek világából – két építészeti témájú albumot is közreadott: Budapest titkai, illetve Budapest rajzban címmel. Munkáját számos díjjal ismerték el.