Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata

Paraméterek

Szerző Yalom, Irvin D. – Leszcz, Molyn
Cím A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata
Kiadó Park Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 828 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 355 417 3
Ár:
8.490 Ft
7.641 Ft
Kedvezmény: 10%

Irvin D. Yalom A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata című munkája jó ideje a szakterület alapvető tankönyve, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású pszchiátriai tárgyú műve. Az ötödik, bővített kiadás Dr. Molyn Leszcz közreműködésével jött létre. A csoportterápia területén jelenleg ez az informatív, egyszerre tudományos és olvasmányos új kiadás a legfrissebb, legátfogóbb munka.

Leírás

Irvin D. Yalom A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata című munkája jó ideje a szakterület alapvető tankönyve, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású pszchiátriai tárgyú műve. Az ötödik, bővített kiadás Dr. Molyn Leszcz közreműködésével jött létre. A szerzők közel egy évtized új kutatásaira és saját, széleskörű klinikai ismereteikre és tapasztalatukra támaszkodva mutatják be a csoportpszichoterápiával kapcsolatos legújabb kutatásokat, kézikönyveket, megismertetve a szakterület legfrissebb eredményeit. A kötet új részekkel bővült, melyek a rövid csoportterápiát, az online terápiás csoportokat, az etnokulturális különbségeket, a traumák kezelését, valamint a speciális és strukturált csoportokat (az addikcióval küzdők és a szomatikus betegek számára indított csoportokat) állítják középpontba.  A szerzőpáros a szövegbe illusztrációként beillesztett, életközeli esettanulmányokat az általuk vezetett több ezer csoportterápiás ülés anyagából merítette. A csoportterápia területén jelenleg ez az informatív, egyszerre tudományos és olvasmányos új kiadás a legfrissebb, legátfogóbb munka.

„A csoportpszichoterápia területén immár meghatározónak számító munka legújabb kiadásában a szerzők áttekintették és feldolgozták a csoportmunka klasszikusait és legfrissebb kutatásait. A kötet tartalmaz minden fontos elméletet és gyakorlati módszert, amit egy csoport vezetőjének ismernie kell, bemutatja a csoportban végbemenő változáshoz szükséges leglényegesebb mechanizmusokat, az alapvető feladatok végrehajtásának eszközeit, és azt is, hogyan kezelhetők a nehéz csoporttagok.”

Samuel T. Gladding

Wake Forest Egyetem, Tanácsadás Tanszék

 

Park Könyvkiadó, 2020.

Írta: Irvin D. Yalom – Molyn Leszcz

Fordította: Nagy Mónika Zsuzsanna

Kapcsolódó kiadványok:

Irvin D. Yalom művei