Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyvtár- és múzeumpedagógia

Rendezés:
Nézet:
A könyv elsődleges célja ennek az eddig feltáratlan egyházi gyűjteménynek a feltérképezése, valamint autopszia révén való részletes leírása és ezen keresztül az erdélyi ferences könyvkultúra egy fejezetének a megismertetése.
250 Ft

A könyv célja, hogy a mese szerepének, jelentőségének, komplex módszertanának korszerű megközelítése(i) révén motiváló élményt és gyakorlati segítséget nyújtson az óvodapedagógusoknak, a tanítóknak a mindennapi mesefeldolgozásokhoz.

3.990 Ft

A kötet célja az anyaország határain kívül, a szomszédos országokban a magyar tudományos könyvkiadás áttekintése a rendszerváltás óta. Ha a tudomány eredményeit anyanyelvünkön nem tudjuk kifejezni, akkor a magyar nyelvű iskolákat is bezárhatjuk, sőt a magyar nyelvű újságírás is kérdésessé válik.

1.700 Ft 1.615 Ft

Ez a tanulmánya kassai jezsuita kollégium és akadémia 18. századi, már kevésbé zaklatott történetébe enged bepillantást, az akkori Magyarország második legjelentősebb könyvkiadójának működését vázolja fel az érdeklődő olvasónak: a történelem, a régi könyvek szerelmeseinek.

500 Ft

Galli Katalin kézikönyve a kommunikáció és az írás kialakulásától a könyv megjelenéséig és a reneszánsz könyvnyomtatás elterjedéséig tekinti át az emberi kultúra e fontos jelenségét.

1.500 Ft 1.425 Ft

Galli Katalin munkájának II. kötete a könyvtörténetét 1500-tól az 1900-as évek közepéig mutatja be Magyarországon és külföldön.

2.730 Ft 2.593 Ft

A hiánypótló szakmai sorozat e darabjának fókuszában maga a „könyv”, illetve a hozzá tartozó ismeretek széleskörű összefoglalása áll.

2.940 Ft 2.793 Ft

A könyv a Kárpát-medence művelődéstörténetét az írásbeliség s a könyves kultúra szemszögéből vizsgálja a felvilágosodás koráig.

2.200 Ft 1.980 Ft

Kiadványunk azokat a bibliográfiai és tájékoztatási alapismereteket tartalmazza, amelyekre a könyvszakmában, mindenekelőtt a könyvkereskedelemben dolgozóknak, illetve a könyves szakiskolában e pályára készülő tanulóknak szüksége lehet.

1.995 Ft 1.895 Ft

A Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság 2001 augusztusában rendezte meg a finnországi Jyväskyläiben az V. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust, amelynek témája a hatalom és a kultúra volt. Egyik szimpóziuma Monok István és Janne Vilkuna vezetésével a közgyűjtemények és a hatalom viszonyával foglalkozott.

1.200 Ft 900 Ft

A kötet öt szerző közös munkája, akik a ’90-es évek zömmel angol nyelvű szakirodalmának tanulmányozása során megállapították, melyek a könyvtári menedzsment legégetőbb kérdései az ezredforduló küszöbén.

900 Ft 630 Ft

Ez a kiadvány egyszerűbbé, gyorsabbá teszi a felhasználó számára a könyvtári hírlap- és folyóirat-állomány használatát, a bennük rejlő információk megszerzését.

1.200 Ft 1.080 Ft

A kötet a magyar könyvtárügy kialakulásának meghatározó tényezőjét, a jogi szabályozás fejlődését, valamint annak társadalmi tényezőit és politikai meghatározóit mutatja be.

3.000 Ft 2.850 Ft

A kiadvány a könyvszakmában, elsősorban a könyvkereskedelemben dolgozók, valamint a könyves szakiskolában tanulók számára kíván áttekintést nyújtani a magyar nyelv- és irodalomtudomány forrásairól és szakirodalmáról.

1.785 Ft

A XVI-XVII. század történetírását általában a latin nyelvű tudós humanista történetírással szokták azonosítani. Ugyanakkor ez a háborúktól, belső ellentétektől terhes kor létrehozta a magyar nyelvű történetírást is. 

2.000 Ft 1.800 Ft

A Lexikográfiai füzetek 2004-ben megjelent első száma, azaz a jelen bibliográfia első kiadása a magyar nyelvtudomány régi adósságát törlesztette. Az új kiadás a benne szereplő szótárak adatainak leadási határideje, azaz 2002. december 3l-e óta napjainkig (2010 elejéig) terjedő időszak szótártermésével gazdagítja bibliográfiánkat.

3.150 Ft 2.520 Ft

A szerzőpáros műve a különféle médiumok történetét taglalja 1751-től egészen az internetig. Médián elsődlegesen a könyvet és az időszaki sajtót értik, de a 20. század történetében fontos szerepet játszanak a kép-, illetve hangátvitellel működő médiumok is: 1940-et megelőzően a rádió és a mozifilm, később, a 20. század második felében pedig a televízió, a videó, az elektronikus játékok és a telematikus hálózatok.

3.680 Ft 3.496 Ft

A kötet célja, hogy számba vegye az értékelés kultúráját, szerepét, az értékelési folyamat kialakítását, a könyvtári tevékenységek értékelésének formáit annak érdekében, hogy a folyamatos értékelés eredményeként a könyvtárak a mindenkori használói igényeket magas minőségi színvonalon elégítsék ki.

2.300 Ft

Jelen katalógusunk, mely a több mint 1.000 tételnyi 17. századi nyomtatványt mutatja be, gyakorlatilag hiánytalanul tartalmazza az összes vidéki plébánia 1601-1701 közötti nyomtatványait.

2.000 Ft 1.900 Ft

A szerzői jogi lobbi szerint az internetes kalózok először térdre kényszerítették a lemezipart, és most a film- és a könyviparra vár hasonló sors...

3.900 Ft 3.510 Ft

A tankönyvkutatás alapjai című könyv bevezetést ad a tankönyvkutatás történetébe, áttekinti a legfrissebb (elsősorban nyugati) tankönyvelméleti kutatások főbb eredményeit, összefoglalja a tankönyvelemzés általános metodológiai kérdéseit és végül bemutat egy összehasonlító tankönyvelemzést, amely 17 európai (német, osztrák, svájci és magyar) történelemtankönyvben az európai integráció szöveges és képi megjelenítését vizsgálja.

2.980 Ft 2.682 Ft