Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyvtár- és múzeumpedagógia

Rendezés:
Nézet:
A könyv elsődleges célja ennek az eddig feltáratlan egyházi gyűjteménynek a feltérképezése, valamint autopszia révén való részletes leírása és ezen keresztül az erdélyi ferences könyvkultúra egy fejezetének a megismertetése.
250 Ft

A könyv célja, hogy a mese szerepének, jelentőségének, komplex módszertanának korszerű megközelítése(i) révén motiváló élményt és gyakorlati segítséget nyújtson az óvodapedagógusoknak, a tanítóknak a mindennapi mesefeldolgozásokhoz.

3.990 Ft

A kötet célja az anyaország határain kívül, a szomszédos országokban a magyar tudományos könyvkiadás áttekintése a rendszerváltás óta. Ha a tudomány eredményeit anyanyelvünkön nem tudjuk kifejezni, akkor a magyar nyelvű iskolákat is bezárhatjuk, sőt a magyar nyelvű újságírás is kérdésessé válik.

1.700 Ft 1.615 Ft

Ez a tanulmánya kassai jezsuita kollégium és akadémia 18. századi, már kevésbé zaklatott történetébe enged bepillantást, az akkori Magyarország második legjelentősebb könyvkiadójának működését vázolja fel az érdeklődő olvasónak: a történelem, a régi könyvek szerelmeseinek.

336 Ft

Galli Katalin kézikönyve a kommunikáció és az írás kialakulásától a könyv megjelenéséig és a reneszánsz könyvnyomtatás elterjedéséig tekinti át az emberi kultúra e fontos jelenségét.

1.500 Ft 1.425 Ft

Galli Katalin munkájának II. kötete a könyvtörténetét 1500-tól az 1900-as évek közepéig mutatja be Magyarországon és külföldön.

2.730 Ft 2.593 Ft

A hiánypótló szakmai sorozat e darabjának fókuszában maga a „könyv”, illetve a hozzá tartozó ismeretek széleskörű összefoglalása áll.

2.940 Ft 2.793 Ft

A könyv a Kárpát-medence művelődéstörténetét az írásbeliség s a könyves kultúra szemszögéből vizsgálja a felvilágosodás koráig.

2.200 Ft 1.980 Ft

Kiadványunk azokat a bibliográfiai és tájékoztatási alapismereteket tartalmazza, amelyekre a könyvszakmában, mindenekelőtt a könyvkereskedelemben dolgozóknak, illetve a könyves szakiskolában e pályára készülő tanulóknak szüksége lehet.

1.995 Ft 1.895 Ft

A Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság 2001 augusztusában rendezte meg a finnországi Jyväskyläiben az V. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust, amelynek témája a hatalom és a kultúra volt. Egyik szimpóziuma Monok István és Janne Vilkuna vezetésével a közgyűjtemények és a hatalom viszonyával foglalkozott.

1.200 Ft 900 Ft

Ez a kiadvány egyszerűbbé, gyorsabbá teszi a felhasználó számára a könyvtári hírlap- és folyóirat-állomány használatát, a bennük rejlő információk megszerzését.

1.200 Ft 1.080 Ft

A kötet a magyar könyvtárügy kialakulásának meghatározó tényezőjét, a jogi szabályozás fejlődését, valamint annak társadalmi tényezőit és politikai meghatározóit mutatja be.

3.000 Ft 2.850 Ft

A kiadvány a könyvszakmában, elsősorban a könyvkereskedelemben dolgozók, valamint a könyves szakiskolában tanulók számára kíván áttekintést nyújtani a magyar nyelv- és irodalomtudomány forrásairól és szakirodalmáról.

1.785 Ft

A XVI-XVII. század történetírását általában a latin nyelvű tudós humanista történetírással szokták azonosítani. Ugyanakkor ez a háborúktól, belső ellentétektől terhes kor létrehozta a magyar nyelvű történetírást is. 

2.000 Ft 1.800 Ft

A Lexikográfiai füzetek 2004-ben megjelent első száma, azaz a jelen bibliográfia első kiadása a magyar nyelvtudomány régi adósságát törlesztette. Az új kiadás a benne szereplő szótárak adatainak leadási határideje, azaz 2002. december 3l-e óta napjainkig (2010 elejéig) terjedő időszak szótártermésével gazdagítja bibliográfiánkat.

3.150 Ft 2.520 Ft

A szerzőpáros műve a különféle médiumok történetét taglalja 1751-től egészen az internetig. Médián elsődlegesen a könyvet és az időszaki sajtót értik, de a 20. század történetében fontos szerepet játszanak a kép-, illetve hangátvitellel működő médiumok is: 1940-et megelőzően a rádió és a mozifilm, később, a 20. század második felében pedig a televízió, a videó, az elektronikus játékok és a telematikus hálózatok.

3.680 Ft 3.496 Ft

A kötet célja, hogy számba vegye az értékelés kultúráját, szerepét, az értékelési folyamat kialakítását, a könyvtári tevékenységek értékelésének formáit annak érdekében, hogy a folyamatos értékelés eredményeként a könyvtárak a mindenkori használói igényeket magas minőségi színvonalon elégítsék ki.

2.300 Ft

Jelen katalógusunk, mely a több mint 1.000 tételnyi 17. századi nyomtatványt mutatja be, gyakorlatilag hiánytalanul tartalmazza az összes vidéki plébánia 1601-1701 közötti nyomtatványait.

2.000 Ft 1.900 Ft

A szerzői jogi lobbi szerint az internetes kalózok először térdre kényszerítették a lemezipart, és most a film- és a könyviparra vár hasonló sors...

3.900 Ft 3.510 Ft

A könyv a folyamatosságfüggőség grammatikai vetületét, azaz a konnexitást s annak is legkomplexebb összetevőjét, a szintaktikai eszközrendszert vizsgálja tankönyvi szövegekben.

1.000 Ft

Kiadványunk A könyves szakképzés füzetei című sorozat részeként – a korábbi kötetekhez hasonlóan – elsősorban a könyvkereskedelmi tanulmányokat folytatók számára készült, és arra vállalkozik, hogy két terület, a történettudomány, illetve a vallási irodalom forrásait és szakirodalmát, valamint a Biblia-kiadásokat vázlatosan bemutassa.

2.100 Ft