Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tehetséggondozás

Rendezés:
Nézet:

A tehetség gondozása a nemzet kultúrájának és a tanítás általános gyakorlatának szerves része. A könyv ezért szemléletformáló: a tudásról való gondolkodásnak és a tanítás útjainak új irányait körvonalazza. Bemutatja a tehetség gondozásának mai és jövőbeli lehetőségeit, és számba veszi a megvalósításban kiemelt szerepet játszó hatásokat.

2.980 Ft 2.831 Ft

Ebben a könyvben 20 kiemelkedően tehetséges brit fiatal olykor drámai életútját követjük végig, a kezdeti reményektől a felnőtt valóságig. Írója egy díjnyertes pszichológus, aki 35 éven át követte 210 rendkívül tehetséges gyerek életének fordulatait.

3.450 Ft 3.277 Ft

A könyv a „Tehetségfejlesztő szakpedagógus” képzés bevezető tárgyának, A tehetség definíciói, fajtái című kurzusnak a „tankönyve”. Problémákat vet fel, illusztrálja a problémákat, érdekességeket tartalmaz, jól strukturált, érthető, pontos és nem utolsó sorban tudományos szempontból szakszerű.

1.680 Ft 1.512 Ft

A könyv minden szülőt és a nevelő munkában részt vevő szakembert megszólít, gyakorlati ötleteket adva a tehetségfejlesztésben alkalmazható intervenciókkal, lehetőségekkel kapcsolatban.

3.990 Ft 3.591 Ft

A lelki betegségek elleni harc egyetlen hatásos fegyvere: saját gyermekkorunk egyedi és egyszeri történetének érzelmi felfedezése. Meg tudunk-e valaha is szabadulni minden illúziónktól?

2.480 Ft 2.232 Ft

Kutatásunk fő célja általános iskolás felső tagozatos tehetséges gyerekek fejlődésének összehasonlítása „normál”, illetve „válogatott” osztályokban. Ennek során a véletlenszerű, heterogén csoportok eredményeit összevetjük a „válogatott” osztályok (relatíve homogén csoport) pszichológiai hatásvizsgálati kimeneteleivel.

3.480 Ft 3.306 Ft

A könyv nem csupán a tehetség gondozás történetéről szól, hanem azoknak a kutatásoknak a történetéről is, amelyek révén a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés tudományos diszciplínává vált, és bevonult a pszichológia és a pedagógia tudományának, valamint a tanítás gyakorlatának körébe.

2.800 Ft 2.660 Ft

E könyv a kooperatív tanulás módszereinek alkalmazásában nyújt segítséget gyakorló pedagógusoknak, illetve pedagógus hallgatóknak.

1.540 Ft 1.463 Ft

A tehetségesekkel minden korban kiemelten foglalkoztak, azonban az, hogy kit tekintettek tehetségesnek, időről-időre változott. A tehetséggondozás kiemelkedő feladata a pedagógiai munkának. Ehhez a munkához kíván segítséget nyújtani ez a jegyzet. 

541 Ft

A kézikönyv segíti mindazokat, akik az eddigieknél szisztematikusabban kívánják az egyéni tehetséggondozó programokat kidolgozni és megvalósítani. A könyv öt fejezetben ad kapaszkodókat a gyakorlati szakembereknek céljuk eléréséhez.

4.500 Ft 4.050 Ft

A gyerekeknek kb. 25%-a tekinthető tehetségígéretnek. Felismerésüknél fennáll a veszély, hogy a szigorú kritériumok alapján történő válogatásnak inkább az „iskolai tehetség”-nek nevezett csoport felel meg, akik hajlandóak a megnövelt ismeretanyag elsajátítására...

1.200 Ft 1.080 Ft

A tehetséghez való viszony sok mindent eldönt, tudnunk kellene-illene tehát, mi is a tehetség, mit is kellene kezdenünk vele, mind egyéni, mind közösségi (akár össztársadalmi) szinten...

3.360 Ft 3.024 Ft

Kreativitásfejlesztés drámajátékokkal, történetekkel, beszéddel, logikai gondolkodással tizenéveseknek. A nagysikerű Játszótárs 1. folytatása a tizenéves korosztály számára, külön hangsúllyal a tehetséggondozásra. Szülőknek, pedagógusoknak egyaránt ajánlott!

2.900 Ft 2.755 Ft

A kézikönyv a tehetséges diákokkal foglalkozó oktatók, mentorok számára szedi csokorba azokat a gyakorlatba átültethető, a mentor-diák mindennapi együttműködése során hasznos pszichológiai ismeretanyagokat, melyek megalapozzák és segítik a tehetséges diákokkal foglalkozók hozzáértését és munkájának sikerét.

1.500 Ft 1.350 Ft

Az iskolapszichológus munkaköri feladatai közé tartozik a tehetséggondozás a pedagógusokkal való együttműködésben. Az iskolapszichológus és a pedagógusok számára alapvető feladat az iskolai osztályok megismerése, az osztályokban kialakult társas mező és viszonyok feltérképezése. (Iskolapszichológia 12.) 

1.200 Ft 1.080 Ft

A könyv hiánypótló, és a maga nemében úttörő kezdeményezés. Érdekes és izgalmas a problémakör megközelítése a sporttudomány, az edzéstudomány, az edzői gyakorlat tekintetében.

2.940 Ft

A könyv a tehetséges gyermekek és fiatalok személyiségfejlődésének érzelmi, valamint társas aspektusaival kívánja megismertetni az olvasót.

2.380 Ft 2.261 Ft

A jövő a gyermekeinken múlik. A mi feladatunk pedig az, hogy segítsünk nekik kibontakoztatni a mindannyiukban ott rejlő tehetséget. Ehhez nyújt útmutatást a világhírű pszichológus.

3.490 Ft 3.141 Ft

A pedagógusok fontos feladata, hogy minden nehézség ellenére segítsék a tehetséges gyermek képességeinek maximális kibontakozását.

1.990 Ft 1.890 Ft

Minden olyan országban, ahol az életszínvonalat, a kultúrát intenzíven fejleszteni akarják, kiemelt és különösen fontos kérdésként kezelik a tehetségnevelést. Ez a kötet a család tehetségfejlődésre gyakorolt hatásaival foglalkozik.

1.990 Ft 1.890 Ft
A kötet az óvodai éves terv és az iskolai kerettanterv kiegészítőjeként tartalmazza a különböző vizuális eszközök köré szervezett technikai megoldásokat. A 2007-ben megjelent Kreativitásfejlesztés játékosan – vizuális technikák gyakorlati útmutatója című kiadvány kibővített, átdolgozott kiadása.
3.490 Ft 2.792 Ft