Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Felsőoktatási tankönyvek

Rendezés:
Nézet:
A szerző, Dr. Varsányi Zoltánné a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszékének tudományos főmunkatársa.
1.575 Ft 1.496 Ft

Ez a jegyzet kolloidikát tanuló, különböző szakos egyetemi hallgatók számára készült. Ennek a rohamléptekben fejlődő tudományterületnek próbálja teljes áttekintését adni, s azokat a fontosnak tartott elméleti és gyakorlati vonatkozásokat tárgyalja tömören, melyek érvényessége várhatóan tartósan fennmarad.

2.205 Ft 2.094 Ft

Az analitikai és modellezési módszerek rohamos fejlődésének eredményeként az utóbbi évtizedekben a földtudományok talán legdinamikusabban fejlődő ága a geokémia. Jelen kötet a magyarországi szerves geokémiai kutatások pillanatfelvételét adja 2014-ben.

3.000 Ft 2.700 Ft

A jegyzet a vegyész és kémiatanár-szakos hallgatók Szerves kémia című előadásaihoz és a laboratóriumi gyakorlathoz kapcsolódó segédanyag.

1.260 Ft 1.197 Ft

A jegyzet összefoglalja a szerves vegyületek legfontosabb szintézismódszereit és átalakulástípusait, a végbemenő reakciók reakcióútjának részletezése nélkül.

1.260 Ft 1.197 Ft

Könyvünk célja: bevezetés vagy inkább átvezetés a felsőfokú kémiába. Érdeklődő középiskolásoknak éppúgy szól, mint első- és másodéves, kémiát tanuló egyetemi hallgatóknak. Emellett ajánlható a középiskolák kémiatanárainak is: számos, a középiskolákban is könnyen használható anyagot tartalmaz – másként, mint ahogyan a középiskolákban általában tanítani szokás. 

9.950 Ft 8.955 Ft
A kötet a Szegedi Egyetem általános kémia jegyzetének 2014-es kiadása.
3.465 Ft 3.291 Ft

Ez a példatár elsősorban olyan I. éves egyetemi hallgatók számára készült, akik a kémiát nem főszakként tanulják, de haszonnal forgathatják a leendő vegyészek és kémiatanárok is. A középiskolai fakultáció és a szakkörök számára is segítséget jelenthet.

4.500 Ft
A könyv anyaga az analitikai kémiai tanulmányok – és a későbbi gyakorlati elemző munka – megalapozását szolgálja. Épít az általános kémiai, valamint az alapvető szervetlen és szerves kémiai és fizikai ismeretekre, és megadja az analitikai laboratóriumi gyakorlatok elméleti hátterét.
5.500 Ft 4.950 Ft

A megváltozott egyetemi oktatás következtében az analitikai kémiai számítások oktatása során felmerült az igény egy új, a tananyaghoz jobban igazodó jegyzet kiadására.

2.300 Ft

A könyv átfogó, sokoldalú ismereteket ad a gyakorlatban dolgozó gyógyszerészek, orvosok számára, de eredményesen tudják alkalmazni a benne leírtakat az egyetemi hallgatók és bárki, aki drogokkal kívánja gyógyítani magát. 

9.400 Ft 8.460 Ft

A tárgy elméleti kurzusait egészíti ki a Kémiai technológia gyakorlat című laboratóriumi foglalkozás, melynek feladata, hogy az elméletben elsajátított ismereteket az adott kereteken belül „kézzelfoghatóvá” tegye.

2.205 Ft 2.094 Ft

A kötetet Patzkó Ágnes szerkesztette. Írták: Balázs János, Berger Ferenc, Dékány Imre, Király Zoltán, Patzkó Ágnes, Regdon Ibolya, Szekeres Márta, Tombácz Etelka.

2.835 Ft 2.693 Ft

A Környezetvédelmi technológia című jegyzet az elsősorban a Környezettan alapszak és a Környezetmérnök alapszak tananyagául szolgál, de fontos ismereteket nyújt a Kémia alapszakok hallgatói, továbbá a környezetvédelem gyakorlati kérdései iránt érdeklődő más szakos hallgatók, szakemberek számára is. 

4.095 Ft 3.890 Ft

A jegyzet a konkrét analitikai kémiai reakciók tárgyalása mellett nem csak a kvalitatív kémiai analízis elméleti hátterét foglalja össze röviden, hanem gyakorlati útmutatót is kíván adni a laboratóriumi munkavégzéshez.

2.205 Ft 2.094 Ft

Az elméleti anyag (az előadások) és a számítások mellett igen lényeges komponens a laboratóriumi gyakorlat. A hallgatók itt ismerkedhetnek meg olyan alapvető kémiai műveletekkel, amelyek rutinszerű használata a későbbi tanulmányok során elengedhetetlenül szükséges.

1.260 Ft 1.197 Ft

A jegyzet rendeltetése a Szegedi Tudományegyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékén oktatott kvantitatív analitikai kémiai gyakorlatok végrehajtásának segítése. A jegyzet kémia BSc, gyógyszerész, környezettan, klinikai kémikus szakos hallgatók részére készült.

1.700 Ft

A műszeres analitikai gyakorlatok önálló tárgyként történő oktatása több mint harminc éve indult el a Szegedi Tudományegyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékén...

2.835 Ft 2.693 Ft

A tudomány matematika és számítástechnika nélkül ma már elképzelhetetlen. A számítógépközpontok által készített statisztikai tanulmányok szerint a kémikusok voltak a legjelentősebb számítógép-felhasználók a 20. században...

3.780 Ft 3.591 Ft

Tudásunk nem jelentéktelen hányadát képezik a különböző tévhitek. Ezek olyan tudományosan nem helytálló ismeretek, melyek alapvetően befolyásolják a világról alkotott képünket, mindennapi cselekedeteinket...

4.200 Ft 3.990 Ft

A szerves kémia egyik legfontosabb célkitűzése a szerves vegyületek előállítása...

3.150 Ft 2.992 Ft