Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Felsőoktatási tankönyvek

Rendezés:
Nézet:

A feladatok anyaga lefedi a klasszikus mértékelméletet a halmazrendszerektől és additív halmazfüggvényektől kezdve a Lebesgue-mértéken és az integrálon keresztül a mértékek differenciálásáig. Minden feladathoz tartozik megoldási ötlet és megoldás is.

3.600 Ft 3.240 Ft

Minden tudományágnak, így a matematikának is megvan a maga története. Ezt nemcsak a matematikával foglalkozóknak és a matematikát bármilyen szinten oktatóknak illik ismerniük, hanem érdekes és tanulságos lehet a kívülállók számára is.

5.900 Ft 5.310 Ft
Safarevics algebrája az algebra axiomatikus és logikai fejlődése mentén haladva rendkívül széles áttekintést ad az algebráról.
3.200 Ft 2.880 Ft

A cím jelentése kettős. Egyrészt utal arra, hogyan kapcsolódik össze három egymástól igen távolról induló témakör. Egy esztétikai, egy számelméleti és egy geometriai feladat: az aranymetszés, a Fibonacci-sorozat és a szabályos ötszög számítása. Másik jelentése egy valóságos derékszögű háromszög...

990 Ft

Az erdélyi származású Tóth Imrével a budapesti születésű Várdy Péter beszélget ebben a dialógus-kötetben életéről, világképéről, annak konzekvenciáiról, a huszadik századi Kelet-Közép-Európa társadalmi, történeti valóságáról, ennek lehetséges távlatairól.

2.560 Ft 1.280 Ft
Ez a tankönyv az ELTE programtervező informatikus hallgatói számára készült, a matematika ,,diszkrét” – azaz a folytonossághoz nem kapcsolódó – témaköreinek ismereteit tartalmazza.
4.800 Ft 4.560 Ft

Bolyai János világhírű geometriai felfedezésének lélektani vizsgálata azon kívül, hogy a gondolkodás-lélektan bonyolult ügyét szolgálja, talán a magyar tudományos élet természetes feladata is.

1.990 Ft 1.890 Ft

A könyv a játékelmélet alapfogalmait példákon keresztül mutatja be, ami nagy erénye a munkának, hiszen a laikus olvasó elsősorban azokra kíváncsi, nem pedig az absztrakt levezetésre...

2.835 Ft 2.693 Ft

A tankönyv a matematikai tudásanyagból azt a szeletet ragadja ki, amelyet – a szerző véleménye szerint – legjobban a leendő (és működő) tanítónak kell ismernie. Ez a szelet a számfogalom és annak fejlődése.

4.280 Ft
A matematikának, a matematikai képességeknek számos érdekes vonatkozása van a pszichológia nézőpontjából a csecsemő matematikai érzékétől, a naiv matematikától, a matematikai képességek fejlődésének és fejleszthetőségének kérdésein át a kultúra matematikai képességeket befolyásoló hatásáig...
2.100 Ft 1.890 Ft

Ez a könyv egy háromrészes feladatgyűjtemény első kötete, amely a moszkvai állami Lomonoszov egyetem mellett működő középiskolás matematikai szakkör 20 éves munkája során összegyűlt. Jobbára az egyetem középiskolás matematikai szakkörének foglalkozásain dolgozták fel a kötetben szereplő feladatokat és tételeket, vagy pedig versenyfeladatként szerepeltek a moszkvai diákok számára rendezett matematikai olimpiákon. 

3.500 Ft 3.150 Ft

A tankönyv a felsőoktatás számára készült. (Második, javított kiadás.)

1.700 Ft 1.530 Ft

A valószínűség-számítás alapjainak elsajátításához szükségünk lesz a kombinatorika, az eseményalgebra tárgyalására, a függvénytani ismeretekre, jó számolókészségre, valamint a problémamegoldáshoz a feladatok modellezésére, a saját józan eszünkre.

1.580 Ft

A valószínűség-számítás fogalmainak, összefüggéseinek ismerete, problémáinak megoldása komoly szellemi élményt is jelent, növeli az ember önbecsülését.

1.580 Ft

A kötet minden valószínűségszámítást egyetemen vagy főiskolán tanuló diák számára hasznos, hiszen nemcsak lefedi az alap-valószínűségszámítás tananyag legfontosabb területeit az alapoktól a határeloszlás-tételeken át a sztochasztikus folyamatok elemeiig, hanem a kötelező anyagon túlmenően is számos példát tartalmaz.

3.300 Ft 2.970 Ft