Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fogászat

fogászat a szájüreg és a rágókészülék (rágóizmok, rágóízület, fogak) betegségeinek gyógyítása. Szakorvosa a fogorvos (a fogorvosi szakvizsga letétele után fogszakorvos).  A fogorvosok segítői a fogászati asszisztensek, a fogtechnikusok és a dentálhigiénikusok. Bár a fogorvostudomány különálló gyógyítási terület, az általános orvoslási ismeretek közé a fogászati alapok elsajátítása is hozzátartozik. Ma már azonban maga a fogorvoslás sem egyetlen szakterület, a különféle újabb kezelési módok speciális képzést, továbbképzést igényelnek, hogy csak a fogszabályozást, implantológiát (fogbeültetést) és a gyermekfogászatot tekintsük. A szájsebészet az egyik ilyen szakág, amely a betört fogakkal, cisztákkal, megnyílt arcüreggel, lágyrésztraumákkal és -vérzésekkel, preprotetikával, szövetszaporulat-eltávolítással, fogáttörési rendellenességekkel stb. foglalkozik.

Rendezés:
Nézet:

A gyakorló fogorvosok mellett azok az olvasók is haszonnal forgathatják ezt a könyvet, akik elsősorban a teljes alsó kivehető fogpótlás elméleti kérdései iránt érdeklődnek.

1.780 Ft 1.691 Ft

A fogorvosi-szájsebészeti beavatkozások gyakran társulnak vélt, vagy valós rossz élményekkel, melyek feloldása egyértelműen a fájdalommentes kezelés megtapasztalása lehet. A korszerű aneszteziológia számtalan új eszköze lehetőséget biztosít beteg és orvos számára a nyugodt és elviselhető kezelések kivitelezésére.

2.423 Ft

Ez a kézikönyv azzal a céllal készült, hogy gyakorlati fogódzót nyújtson a fogtechnikus tanulóknak, a fiatal kollégáknak, bemutassa a Nyugat-Európában elterjedt totálprotetikai módszereket. A szerzőnek nem célja a téma minden apró részletre kiterjedő boncolása, inkább a protetika új dimenzióinak bemutatása.

3.700 Ft

A dentozófia egyfajta önterápia, melyet a fogorvos végigkísér. Nem csak valós alternatívája a fogászati gyakorlat által ajánlott foghúzásnak, a mechanikai módosításoknak és az annak következtében létrejött harmonizálatlan szájüregnek, hanem egy olyan aspektus is, melyben eddig egyetlen tudományág sem mélyült el.

2.900 Ft

A fogorvosi székbe ülő betegek közül kevesen gondolják, hogy veszélybe kerülhetnek, többségük csak a (vélt) fájdalomra gondol. A fogorvosok viszont nagyon is tisztában vannak a beavatkozás közben előfordulható életveszélyes szövődmények felléptének lehetőségével, ezért majdnem mindegyik fogorvos kolléga keresi az életveszélyes állapotok ellátását ismertető szakkönyvet.

2.400 Ft

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők. A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

4.800 Ft

Ez a nagyszerű könyv, ha nem is pótolhatja a gyakorlatban megszerezhető tudást, de kitűnő alapot ad a fogászati asszisztenseknek és dentalhigiénikusoknak szakmájuk elsajátításához. 

8.400 Ft

A szerző szándéka az volt, hogy egy összefoglaló tankönyv szülessen a fogszabályozás témakörében. A megjelenést elodázhatatlanná tette, hogy a fogorvosi szakma ezen érdekes ága nagymértékben felértékelődött az utóbbi évtizedekben.

2.600 Ft 2.470 Ft

A könyv második, átdolgozott kiadása átfogó és részletes képet nyújt a részleges és teljes kivehető lemezes fogpótlások készítéséről. Az első kiadáshoz viszonyítva újdonságokat is tartalmaz a tananyag a műanyag alaplemezes fogpótlások terén a modellanalízisről, a gnathológiai szempontok szerinti rágófelszín kialakításáról, az új készreviteli eljárásokról, az új mérési eljárásokról és artikulátorokról.

2.600 Ft

A fogorvosok számára különösen fontos a fej-nyak területének pontos és részletes ismerete, hogy a fogászati gyakorlatban előforduló patológiás elváltozásokat meg tudják különböztetni az egészséges struktúrától, továbbá, hogy a különböző fogászati beavatkozások hatását, helyét és azok következményeit ismerjék.

8.900 Ft

A jegyzet az egyes fogtípusok jelölésével, felismerésével, morfológiájának részletes leírásával, valamint az arc és a fogak fejlődésével, törzsfejlődésével és a variációs formák leírásával foglalkozik.

1.890 Ft 1.795 Ft

A fogazat betegségeinek és rendellenességeinek gyógykezelése nem szűkíthető le az életet veszélyeztető kórállapotok elhárítására, illetőleg a száj életfontos funkcióinak a biztosítására, vagy – más szemszögből – csupán esztétikai hiányosságok felszámolására. A fogorvosi tevékenységnek a rágókészülék, mint a szervezet egészébe illeszkedő anatómiai és élettani egység, a tökéletest alapul vevő optimális helyreállítására kell irányulnia. Ebben meghatározó szerep jut a rágókészülék optimális kinetikai működését biztosító morfológiai és élettani szabályszerűségek ismeretének.

4.700 Ft

A kötet a fogorvostan-hallgatók tankönyve, amelyet 11 szerző alkotott a legújabb ismeretanyagokból.

6.200 Ft

A fogászati implantátumok korában is sok beteg számára a részleges kivehető fogpótlás jelenti a megfelelő terápiás eszközt, ezért a fogorvostanhallgatók és fogtechnikusok képzésében ez a téma kiemelkedő fontosságú napjainkban is. A kötetben összefoglalt ismeretek minden bizonnyal hasznosak a gyakorló fogorvosoknak is, akik betegeik számára korszerű elvek alapján kívánnak olyan ellátást nyújtani, ami hosszú távon is sikeres.

4.200 Ft

A fogászati betegek leggyakoribb panasza a fájdalom, ebből adódóan a fogorvosi beavatkozások igen jelentős része sürgősségi fogászati beavatkozás. A fájdalmat csökkenteni, megszüntetni orvosi eszközökkel, hatékony beavatkozással, felemelő orvosi hivatás.

3.800 Ft