Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fogászat

fogászat a szájüreg és a rágókészülék (rágóizmok, rágóízület, fogak) betegségeinek gyógyítása. Szakorvosa a fogorvos (a fogorvosi szakvizsga letétele után fogszakorvos).  A fogorvosok segítői a fogászati asszisztensek, a fogtechnikusok és a dentálhigiénikusok. Bár a fogorvostudomány különálló gyógyítási terület, az általános orvoslási ismeretek közé a fogászati alapok elsajátítása is hozzátartozik. Ma már azonban maga a fogorvoslás sem egyetlen szakterület, a különféle újabb kezelési módok speciális képzést, továbbképzést igényelnek, hogy csak a fogszabályozást, implantológiát (fogbeültetést) és a gyermekfogászatot tekintsük. A szájsebészet az egyik ilyen szakág, amely a betört fogakkal, cisztákkal, megnyílt arcüreggel, lágyrésztraumákkal és -vérzésekkel, preprotetikával, szövetszaporulat-eltávolítással, fogáttörési rendellenességekkel stb. foglalkozik.

Rendezés:
Nézet:

A fogorvosi-szájsebészeti beavatkozások gyakran társulnak vélt, vagy valós rossz élményekkel, melyek feloldása egyértelműen a fájdalommentes kezelés megtapasztalása lehet. A korszerű aneszteziológia számtalan új eszköze lehetőséget biztosít beteg és orvos számára a nyugodt és elviselhető kezelések kivitelezésére.

2.423 Ft

A fogorvosi székbe ülő betegek közül kevesen gondolják, hogy veszélybe kerülhetnek, többségük csak a (vélt) fájdalomra gondol. A fogorvosok viszont nagyon is tisztában vannak a beavatkozás közben előfordulható életveszélyes szövődmények felléptének lehetőségével, ezért majdnem mindegyik fogorvos kolléga keresi az életveszélyes állapotok ellátását ismertető szakkönyvet.

4.300 Ft

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők. A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

4.800 Ft

Ez a nagyszerű könyv, ha nem is pótolhatja a gyakorlatban megszerezhető tudást, de kitűnő alapot ad a fogászati asszisztenseknek és dentalhigiénikusoknak szakmájuk elsajátításához. 

8.400 Ft

Könyvünk célja, hogy a fogászati ellátásba készülő asszisztensek számára könnyen használható segítséget nyújtson a fogászati rendelőkben használatos műszerek megismeréséhez. Gazdag ábraanyagával azokat az eszközöket mutatja be, amelyek ismeretével egy kezdő fogászati asszisztens már el tud indulni a pályáján. 

3.990 Ft

A szerző szándéka az volt, hogy egy összefoglaló tankönyv szülessen a fogszabályozás témakörében. A megjelenést elodázhatatlanná tette, hogy a fogorvosi szakma ezen érdekes ága nagymértékben felértékelődött az utóbbi évtizedekben.

2.600 Ft 2.470 Ft

A könyv második, átdolgozott kiadása átfogó és részletes képet nyújt a részleges és teljes kivehető lemezes fogpótlások készítéséről. Az első kiadáshoz viszonyítva újdonságokat is tartalmaz a tananyag a műanyag alaplemezes fogpótlások terén a modellanalízisről, a gnathológiai szempontok szerinti rágófelszín kialakításáról, az új készreviteli eljárásokról, az új mérési eljárásokról és artikulátorokról.

2.600 Ft

Az elmúlt három évtizedben a gnatológia a többi hagyományos fogorvosi tárgy méltó társa lett. Ennek súlyát és jelentőségét mutatja a második kiadás megjelentetése is. Tartalmában és terjedelmében jóval meghaladja a graduális képzés kereteit, és szolgálja a különböző posztgraduális szakorvosképzés igényeit is.

16.000 Ft

Az általános orvosi ismeretek oktatásának mennyisége és mélysége a fogorvos- és gyógyszerészképzésben világszerte megoldatlan. Mit és mennyit kell megtanulniuk a fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak a legfontosabb klinikai alaptárgyakból?

10.400 Ft

A fogorvosok számára különösen fontos a fej-nyak területének pontos és részletes ismerete, hogy a fogászati gyakorlatban előforduló patológiás elváltozásokat meg tudják különböztetni az egészséges struktúrától, továbbá, hogy a különböző fogászati beavatkozások hatását, helyét és azok következményeit ismerjék.

8.900 Ft

A jegyzet az egyes fogtípusok jelölésével, felismerésével, morfológiájának részletes leírásával, valamint az arc és a fogak fejlődésével, törzsfejlődésével és a variációs formák leírásával foglalkozik.

1.890 Ft 1.795 Ft

A kötet a fogorvostan-hallgatók tankönyve, amelyet 11 szerző alkotott a legújabb ismeretanyagokból. Informatív, színes ábraanyaga a legmodernebb eljárásokkal ismerteti meg a hallgatókat, de hasznos lehet a gyakorló orvosok számára is, a prevenció elveit a gyakorlatba átültetve.

6.200 Ft

A fogászati implantátumok korában is sok beteg számára a részleges kivehető fogpótlás jelenti a megfelelő terápiás eszközt, ezért a fogorvostanhallgatók és fogtechnikusok képzésében ez a téma kiemelkedő fontosságú napjainkban is. A kötetben összefoglalt ismeretek minden bizonnyal hasznosak a gyakorló fogorvosoknak is, akik betegeik számára korszerű elvek alapján kívánnak olyan ellátást nyújtani, ami hosszú távon is sikeres.

4.200 Ft

A könyv a rögzített fogművekről a fogorvostanhallgatók képzésében nélkülözhetetlen olyan ismereteket foglalja össze, amelyek a nagy múltú Szegedi Fogorvosi Iskola oktatásában az elmúlt évek során szintetizálódtak.

8.600 Ft

A fogászati betegek leggyakoribb panasza a fájdalom, ebből adódóan a fogorvosi beavatkozások igen jelentős része sürgősségi fogászati beavatkozás. A fájdalmat csökkenteni, megszüntetni orvosi eszközökkel, hatékony beavatkozással, felemelő orvosi hivatás.

3.800 Ft