Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Módszertani kiadványok, kézikönyvek

Rendezés:
Nézet:

Ez a kötet egy rendhagyó példatár. Szokatlan, meglepő, időnként megdöbbentő fizikai feladatokat tartalmaz, melyek többségének megoldásához a fizika középiskolai szintű ismeretére van szükség. Ez azonban nem elegendő: a feladatok megoldása csaknem minden esetben egy-egy csavaros, furfangos gondolatot is igényel...

6.900 Ft 6.210 Ft

A magyar természettudományos könyvkiadás talán legjelentősebb műve most először jelenik meg a legendás szerző által megalkotott teljességében.

11.900 Ft 10.710 Ft

A kötet segítségével a természettudományos tantárgyakat hallgató tanárjelöltek megismerhetik egy-egy tantárgy legfontosabb tanítási tartalmait, céljait, a tanárok pedig áttekintést kaphatnak a rokon tantárgyakról, ami segítheti őket az integrált szemléletű tanítási folyamat megtervezésében.

4.980 Ft

Azok, akik még sosem jártak Csepelen vagy csak átutaznak kerületünkön, valószínűleg csupán a gyáróriásról, esetleg a központban magasodó lakótelepekről tudnak. Holott számos természeti érték is megbújik kerületünkben úgy, hogy sokan még az itt élők közül sem tudják, milyen különlegességek mellett sétálnak el nap mint nap.

2.000 Ft 1.800 Ft

Ez a jegyzet elsősorban azok számára készült, akik egyetemi tanulmányaik során két féléven keresztül végeznek az alapkurzusokon (Mechanika; Hullámtan-optika; Hőtan; Elektromosságtan; Atomfizika) elhangzott ismeretanyagra építő és azt elmélyítő fizikai laboratóriumi gyakorlatokat.

2.835 Ft 2.693 Ft

Hat könnyed előadás lenyűgöző olvasmány, a tudományos népszerűsítő művek egyik remeke. Felnőttek és diákok, a természettudományok iránt érdeklődők, de fizikusok és matematikusok is élvezettel forgathatják.

3.500 Ft 3.150 Ft
Ez a kézikönyv a fizika és természetismeret tantárgyak alapfokú oktatását kívánja segíteni azáltal, hogy a tananyag feldolgozásához szükséges kísérletek részletes leírását adja, s hozzájuk rövid elméleti ismertetést nyújt. Olyan tananyag-kiegészítő lehetőségeket közöl, melyekkel a tanítási óráinkat hangulatosabbá, érdekesebbé tehetjük.
1.990 Ft

A könyv első kiadását a szerző jelentős mértékben átdolgozta és ki is bővítette. Az átdolgozás legfontosabb célja a jobb érthetőség volt, ezért az új változatban több olyan levezetés is található, amelyek egyszerűbbek és rövidebbek a korábbiaknál.

5.200 Ft 4.680 Ft

A kötet egyik fontos jellegzetessége, hogy a jóval többet tárgyalt ókori, főként görög, esetleg középkori arab matematika helyett a hozzánk térben és kultúrájában is közelebb álló Európa matematikájára tekint, s nem is annak kezdeteire, hanem meghatározó modern ágainak kialakulására.

5.600 Ft 5.040 Ft
A kiadvány egyszerű eszközökkel elvégezhető fizikai kísérleteket tartalmaz. A kísérletek bemutatása mellett szerepelnek azok fizikai magyarázatai is, kiegészítve tudománytörténeti érdekességekkel és a kapcsolódó fizikai törvények egyszerű megfogalmazásaival.
2.980 Ft

A fizikus szerző a tudomány és kultúra, a tudomány és a társadalom különböző területeit átfogva mai problémákat elemez.

3.800 Ft 3.420 Ft