Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Módszertani kiadványok

Rendezés:
Nézet:

A német nyelvterületen évtizedek óta példátlan népszerűségnek örvend ez a testnevelőtanároknak és edzőknek szóló 1000 játék és gyakorlat szakkönyv-sorozat, amit a világ több nyelvére is lefordítottak. Magyarul először jelenik meg ez a fantasztikus gyakorlatgyűjtemény, hasonló nagy népszerűséggel.

4.980 Ft 4.731 Ft

Gaál Sándorné új könyve útmutatás a pedagógiai gyakorlat számára az alapprogram mozgásfejlesztésre vonatkozó irányelvei és a 3–7 éves korú gyermekek körében végzett kutatások eredményei közötti összhang megteremtéséhez, a gyermeksport előkészítéséhez és megalapozásához – az óvodai nevelés cél- és feladatrendszerével egységben.

2.880 Ft 2.304 Ft

A testnevelés sajátos feladatai közül az egyik legfontosabb a sokoldalú, arányos fejlesztés és az egészséges testi fejlődés biztosítása. Az optimális terhelés megtervezésénél figyelembe kell venni a 3-10 éves gyermek mozgásfejlődésének ütemét. 

3.150 Ft 2.992 Ft

A könyv az iskolai testnevelés tanítás legfontosabb szakpedagógiai kérdéseinek felvetésére és kifejtésére vállalkozik. Az aktuális ismeretek és teendők köre két fő fejezetben kerül tárgyalásra.

4.680 Ft 4.446 Ft

Az iskola nevelő-oktató munkáját szabályozó, jelenleg érvényben lévő törvény a mindennapos testnevelés bevezetésével jelentősen megemelte a tantárgy rangját, megerősítette a testnevelő tanár szerepét az iskolában...

2.520 Ft 2.394 Ft

A Dieter Kruber által kidolgozott módszertani anyag arra mutat rá, hogy a fizikai és pszichomotoros képességek és készségek téli időszakban történő súlypontos fejlesztésével hogy lehet szolgálni az atlétikai versenyszámokban folyó alapos képzést.

3.480 Ft 3.306 Ft

A szerző könyvében a gyakorlatiasságra törekedett: igyekezett az oktatás-képzés-felkészítés és versenyeztetés terén minden olyan tevékenységre kitérni, amelyet az edzőnek el kell végeznie.

2.600 Ft 2.470 Ft

Kötetünk a 2017-ben életbe lépő, új érettségi követelményrendszer alapján készült. Összefoglalja azokat az elméleti ismereteket, amelyeket a vizsgázónak a sikeres érettségi vizsgához tudnia kell. A kötet közép- és emelt szintű tételei a valódi vizsgahelyzet modellezik, minden érettségi feladattípust és témakört érintenek, ezáltal összefoglalásra és ismétlésre is alkalmasak. 

2.880 Ft 2.592 Ft

Kötetünket egyaránt ajánljuk a sport és testnevelés megújításáért, fejlődéséért dolgozó oktatóknak, kutatóknak, tanároknak, edzőknek, döntéshozóknak és mindenkinek, akinek fontos a hazai és határon túli sport és testnevelés helyzete, szerepe és a magyar fiatalok sportoló nemzetté válása.

2.500 Ft 2.250 Ft

A könyvet elsősorban mozgással foglalkozó szakembereknek ajánljuk, de a nem titkolt célja, hogy a testükre odafigyelő hölgyek is ösztönzést kapjanak az esztétikus mozgásra, és információkat nyerjenek annak hagyományőrző szerepéről.

2.500 Ft 2.250 Ft

A szerző szakavatottan követi nyomon a gyermeki személyiség fejlődését 3-18 éves kor között. Elemzi, hogyan járulhatnak hozzá a különböző játékok a gyermekek lelki fejlődéséhez. Segítségükkel megérthetjük, hogy mi a szerepe az egyes életkorokban a játékoknak.

3.300 Ft
A testnevelés tantárgyból választható érettségi vizsga új fejezetet jelent a sport és testnevelés iskolai történetében. Ehhez ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
3.150 Ft 2.992 Ft

Kézikönyvünk a 2001-es első kiadás jelentősen módosított harmadik változata. Korrigáltuk a tapasztalt terminológiai hibákat, és a torna tananyagot teljességgel megújítottuk, de tartalmi kiegészítést kaptak a játék fejezetek is. Újdonság az adaptív sportok alkalmazásának lehetőségei az iskolai testnevelésben címmel jelentkező tartalmi egységünk.

4.980 Ft 4.731 Ft

A sportág hazai szakirodalma messze nincs arányban azzal a gyakorlati szakmai tartalommal, amit a sportág művelői válogatott és klubszinten, női és férfi vonalon a korosztályos versenyekkel elkezdve egészen a felnőtt szintig elértek a sportág hazai és nemzetközi történetében.

1.000 Ft

A könyv betekintést nyújt e dinamikus sportág kialakulásába, sokszínűségébe és szabályrendszerébe. Bemutatja a kézilabda minden csínját-bínját, és segítséget kínál minden játékhelyzethez, legyen az taktika, technika vagy edzői tevékenység.

2.995 Ft 2.695 Ft

Módszertani útmutató testnevelőknek, edzőknek. Szituációs, képességfejlesztő gyakorlatok kezdőknek, valamennyi labdajáték elsajátításához.

3.980 Ft 3.781 Ft

A könyv a rendszeres testedzés és az egészséges létezés kapcsolatát taglalva rávilágít arra, hogy a vészesen mozgásszegény életmód okozta gyenge fizikai állapot, miképpen rontja az életminőséget. Részletes útmutatót ad ahhoz, hogyan tudjuk megbízhatóan megmérni a pillanatnyi edzettségi szintünket.

1.995 Ft 1.895 Ft

A könyv 10 éves kutatómunka tapasztalatának összegzése, 4 teljes óvodai év testnevelés foglalkozásainak ütemezése, mely a 3-7 éves korosztály mozgásfejlesztéséhez nyújt segítséget. A leírt foglalkozások mind a mozgásanyag, mind a fejlesztő feladatok tekintetében egymásra épülnek.

2.680 Ft 2.546 Ft

Az óvóképzők, tanítóképzők és az általános iskolai tesnevelőtanár-képzés szakkönyve Farmosi István műve, de rendkívül hasznos lehet a gyakorlat során is.

2.980 Ft 2.831 Ft

A könyv segítő szakmai ismeretanyagot kíván átadni az óvodás korú gyermekek harmonikus fejlesztésével foglalkozó óvodapedagógusok számára.

2.995 Ft 2.845 Ft

A program központi része egy egész testet foglalkoztató, gazdag mozgásanyag, amelynek az általános erőnlét és egészségi állapot javítása mellett sokoldalú személyiségfejlesztő hatása is van.

2.300 Ft 2.070 Ft