Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A díjugrató lovas kiképzése

Paraméterek

Szerző Zupán Péter
Cím A díjugrató lovas kiképzése
Alcím Ne csak csináld, értsd is! Gondolatok, melyek nélkül nincs lovaglás, csak lovon ülés
Kiadó Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 128 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 291 440 4
Eredeti ár:
3.490 Ft
3.141 Ft
Online kedvezmény: 10%

Csodálatos érzés, amikor ló és lovasa, élvezve a verseny által állított követelményeket, szinte „kegyelmi” állapotban hajtja végre a feladatokat. Minden könnyedén történik, jól jönnek a távolságok, lovunk a legapróbb segítségekre is készségesen reagálva, kiváló technikával hajtja végre az ugrásokat. De hogyan jutunk el idáig?

Leírás

Csodálatos érzés, amikor ló és lovasa, élvezve a verseny által állított követelményeket, szinte „kegyelmi” állapotban hajtja végre a feladatokat. Minden könnyedén történik, jól jönnek a távolságok, lovunk a legapróbb segítségekre is készségesen reagálva, kiváló technikával hajtja végre az ugrásokat. De hogyan jutunk el idáig? Ez az írás a helyes út és a zsákutcák, valamint az általam eddig oktatott több mint háromszáz lovas képzése során szerzett tapasztalatok kikristályosodott módszerét foglalja össze. Szigorú alapelvekre támaszkodva, azokat részletesen tárgyalva olyan gondolkodásmódot jelenít meg, ami a tudatos, eredményre törekvő lovas képzésének elengedhetetlen eleme.

 

Bioenergetic Kiadó, 2023.

Írta: Zupán Péter

„Minden jó szakkönyvnek van kiemelkedően sikerült része, de Zupán Péteré egészében az. A legmagasabb szintű elmélet a legegyszerűbben megfogalmazva, ettől érthető és ettől egyedi.” (Győrffy-Villám András)

 „A lóval, lovaglással kapcsolatos Szent Grál keresése örök téma, ez a sport ettől ilyen csodálatos. Alapelvek, dogmák és személyes sztorik váltogatják egymást, mutatva a cél felé vezető utat. Egyvalami azonban biztos: ennél a könyvnél jobb útravalót keresve sem találhatnánk.” (Szebényi Dániel lovas szakkommentátor)

 „Nagyon átfogó, minden fontos szakmai kérdésre kiterjedő könyv, mely irányt mutat a szakembereknek, hogy munkájukban hogyan tudják integrálni a ma érvényes követelményeket. Lovasnak és edzőnek egyaránt ajánlatos olvasmány.” (Rezgő Zoltán díjugrató magyar bajnok, Kelet-Európai Világkupa-győztes, lovasedző)

 „A könyv hiánypótló és értékét emeli, hogy szerzője a Testnevelési Egyetem tanára, hiteles ember. Nyelvezete világos, érthető, stílusa közvetlen, hangvétele baráti. Tartalma a szerző saját gondolatait, a gyakorlatban bevált szakmai fogásait teszi közkinccsé.” (Dallos Gyula mesteredző, örökös magyar bajnok)

Tartalom

Miért a ló?

Egy kis evolúció

Egy kis történelem

A lóerő

A díjugratás története

A díjugratás gyakorlásának feltételei

Ki az, aki elkezdheti ezt a csodálatos sportágat, a díjugratást?

Milyen képességeket fejleszt a díjugratás?

A díjugrató lovas képzésének feltételei

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy díjugrató ló?

A szükséges infrastruktúra

Az ideális edző

A díjugratás alapvető munkafolyamatainak meghatározása

A díjugratás lovaglástechnikai ismertetése

A díjugrató lovas kiképzésének folyamata

Az a csodálatos cavaletti

Az ugratás

Gimnasztikai gyakorlatok

Vonalak lovaglása

Edzéselméleti alapok a ló és a lovas képzésében

A szállítás

A díjugrató verseny

Záró gondolatok