Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A nemzetközi szállítmányozás alapjai és külkereskedelmi háttere

Paraméterek

Szerző Kiss-Béres Beatrix
Cím A nemzetközi szállítmányozás alapjai és külkereskedelmi háttere
Alcím Nemzetközi szállítmányozás, fuvarozás 1.
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 208 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 6589 5
Eredeti ár:
4.180 Ft
3.762 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ez a tankönyvsorozat teljes terjedelmében lefedi az 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakképesítés 10035-12 Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás szakmai követelménymoduljának témaköreit, valamint a közlekedési szakmacsoporthoz tartozó 54 841 04 Szállítmányozási ügyintéző szakképesítés 10501-12 Szállítmányozási ügyintéző feladatai követelménymodul ismeretanyagát.

Leírás

Könyvsorozatunk azzal a szándékkal készült, hogy a középiskolai tanulmányokat folytató diákoknak olyan naprakész elméleti és gyakorlati szakismeretek megszerzéséhez nyújtson segítséget, amelyekkel könnyen boldogulhatnak a munka világában, valamint az őket tanító tanár kollégák számára kíván segítséget nyújtani a szakmai oktatásban. A mai magyar munkaerőpiacon csak olyan szakképzett munkavállalók képesek helytállni, akik rendelkeznek a céltudatosság, motiváltság, a kihívásoknak való megfelelés, az önálló és rugalmas munkavégzés készségével és képességével. Az a fiatal felnőtt, aki felvértezi magát ezekkel a készségekkel, kiegészíti azokat kellő nyelvtudással és megszerez egy „piacképes” szakképesítést, sikeres emberré válhat a szakmájában.

Ez a tankönyvsorozat teljes terjedelmében lefedi az 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakképesítés 10035-12 Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás szakmai követelménymoduljának témaköreit, valamint a közlekedési szakmacsoporthoz tartozó 54 841 04 Szállítmányozási ügyintéző szakképesítés 10501-12 Szállítmányozási ügyintéző feladatai követelménymodul ismeretanyagát. Felöleli a külkereskedelmi ismeretek és a közlekedésföldrajz tananyaga mellett a fuvarozás és a szállítmányozás elméleti és gyakorlati szakismereteit közlekedési alágazatonkénti bontásban. Ebben a kötetben ismertetjük a szállítmányozás külkereskedelmi hátterét és a nemzetközi szállítmányozás alapjait. A második kötet a vasúti árufuvarozási ismereteket tárgyalja, a harmadik kötet a közúti, a gyűjtő és a kombinált szállítmányozás technológiáját öleli fel. A zárókötetben foglaljuk össze a vízi és a légi árufuvarozás szakismereteit. A közlekedésföldrajzi tananyag az egyes fuvarozási módokhoz kapcsolódóan kerül bontásra az egyes kötetekben. Abban más, mint a többi hasonló témában készült könyv, hogy a komplex szakmai vizsgák írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarészére történő felkészüléshez is mankót nyújt. A változatos feladatok és az összetett esettanulmányok megoldása során kellő jártasságot szerezhetnek a diákok a gyakorlati ismeretekben. A könyv aktuális szemelvényekkel, internetes kereső és munkáltató feladatokkal, szakmai tanulmányok önálló vagy csoportos feldolgozásával is színesíti a tanulást, hogy az ne csupán ismeretszerzés legyen, hanem egy kis rálátást is adjon napjaink változó világára az iskolapadban ülők számára. A tanulók szakmai tájékozottsága érdekében konkrét cégneveket tartalmazó, gyakorlati életből vett példákat, mintadokumentumokat, esettanulmányokat, szemelvényeket, feladatokat mutatunk be a reklámozás célja nélkül.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2021.

MK-6091

Nemzetközi szállítmányozás, fuvarozás 1.

Írta: Kiss-Béres Beatrix

Szakmai lektor: Dr. Bokor Zoltán

 

Kapcsolódó témakörök:

Szakmai tankönyvek: kereskedelem

Szakmai tankönyvek: közlekedés

Tartalom

Bevezetés

1. A külkereskedelmi ügylet

2. A külkereskedelmi szerződés

3. Fuvarparitások

4. Fizetési feltételek a külkereskedelemben

5. A külkereskedelmi ügylet okmányai

6. Kockázatok és kezelésük a külkereskedelemben

7. Nemzetközi szállítmányozás

Mellékletek

Irodalomjegyzék

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.180 Ft 3.762 Ft