Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az állatok farsangja

Paraméterek

Sorozat Mesék az Operából
Szerző Fodor Veronika
Cím Az állatok farsangja
Alcím Camille Saint-Saëns zeneműve alapján (CD-melléklettel)
Kiadó Holnap Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 52 oldal
Formátum 21×21 cm, keménytáblás
ISBN 978 963 349 150 8
Eredeti ár:
3.900 Ft
3.315 Ft
Online kedvezmény: 15%

Camille Saint-Saëns zeneművéből Fodor Veronika kerekített mesét, és Igor Lazin készített hozzá humoros illusztrációkat. A kötet CD-mellékletén a teljes zenemű megtalálható.

Leírás

Amikor egy birodalom uralkodója unatkozik, akkor alattvalói bármit megtennének, hogy szórakoztassák. Flamingó, a kancellár is igyekszik, és megszervezi az év eseményét az állatok földjén: egy farsangi mulatságot. Fellépnek ott többek között „kecses” elefántok, sőt kán-kánozó teknőcök is. Végül már nem csak a Fenséges Oroszlán érzi remekül magát, hanem a vidám és színes forgatag minden résztvevője.
Camille Saint-Saëns zeneművéből Fodor Veronika kerekített mesét, és Igor Lazin készített hozzá humoros illusztrációkat. A kötet CD-mellékletén a teljes zenemű megtalálható.
 
Az állatok farsangja című, 14 darabocskát felölelő ciklust szerzője, Camille Saint-Saëns családi házimuzsikálásra szánta 1886-ban, és nem járult hozzá nyilvános bemutatásához. A mű tele van néhol csacska, néhol fanyar zenei karikatúrákkal: az Elefánt bumfordi zenéje például Berlioz szimfonikus költeményéből, a Faust elkárhozásából kölcsönzi hangjait, a Teknősbéka Offenbach-muzsikára lép be, a Kövületek című tétel Rossini Sevillai borbélyára utal. Mi több: Saint-Saëns az állatseregletbe soroz két zongoristát is, akik a 11. tételben a skálamenetekkel bajlódnak. Több ponton egyedülállóan izgalmas a zenekar és a két zongora közös hangzása. A tételek sorrendje pedig: Az oroszlán belépője és királyi indulója, Tyúkok és kakasok, Öszvérek, Teknősök, Elefánt, Kenguruk, Akvárium, Hosszúfülű személyiségek (szamarak), A kakukk az erdőben, Madárház, Zongoristák, Kövületek, A hattyú, Finálé.
 
 
Írta: Fodor Veronika
Illusztrálta: Igor Lazin
 
Kapcsolódó témakör: