Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az elkószált kismadár

Paraméterek

Szerző Érsek Rózsa
Cím Az elkószált kismadár
Alcím Vidám meseolvasó 2. (A szövegértés fejlesztése kisiskolásoknak)
Kiadó Scolar Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 244 372 0
Eredeti ár:
2.950 Ft
2.655 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Vidám meseolvasó második kötetét másodikos kisdiákoknak ajánljuk, azoknak, akik szerették az előző kötetet, és most már hosszabbacska mesékkel, nehezebb feladatokkal is elboldogulnak. A komplex szövegértést fejlesztő munkafüzet 24 csattanós mesét és hozzájuk kapcsolódó feladatsorokat tartalmaz.

Leírás

Miért csíkos a tigris? Hogyan gyógyultak ki a királyfiak a kóros étvágytalanságból? Milyen lehet a sosemvolt állat? Miért ne készítsünk soha cipőt hernyóknak? Hogyan mentette meg az apró egér a hatalmas elefántokat?

A Vidám meseolvasó második kötetét másodikos kisdiákoknak ajánljuk, azoknak, akik szerették az előző kötetet, és most már hosszabbacska mesékkel, nehezebb feladatokkal is elboldogulnak. A komplex szövegértést fejlesztő munkafüzet 24 csattanós mesét – amelyek között klasszikus műmesék ugyanúgy találhatóak, mint a világ minden tájáról származó népmesék – és hozzájuk kapcsolódó feladatsorokat tartalmaz.

A feladatlapok az általános anyanyelvi kultúrát fejlesztik például szinonimakereső vagy szólásokat, közmondásokat bemutató-gyakoroltató feladatokkal. Kifejezetten a szövegértést és -értelmezést segítik az olvasottak értelmére fókuszáló feladatok, melyek az események időrendi sorrendjére, az egyes szereplők tulajdonságaira, cselekedeteire, illetve a mesék üzenetére kérdeznek rá. A szabad, nyitott válaszokat igénylő kérdések az anyanyelvi kifejezőkészséget és a részt vevő, személyes élményt nyújtó olvasás képességét javítják, a szövegek egyre növekvő hossza pedig fokozatosan növeli a koncentrációs képességet. A gyerekek a kötet végén található megoldókulcs segítségével ellenőrizhetik magukat önállóan vagy szüleik segítségével.

 

Scolar Kiadó, 2012.

Összeállította: Érsek Rózsa

Illusztrálta: Paulovkin Boglárka

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
1.950 Ft 1.852 Ft