Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bartók Béla élete levelei tükrében (CD-ROM)

Paraméterek

Cím Bartók Béla élete levelei tükrében (CD-ROM)
Alcím Összegyűjtött digitális kiadás
Kiadó Hagyományok Háza
Kiadás éve 2005
Formátum CD-ROM
ISBN HHCDR003
Ár:
3.670 Ft
3.303 Ft
Kedvezmény: 10%

Bartók Béla életéhez legközvetlenebb forrásul levelei szolgálnak, melyek családi életének eseményeit éppúgy őrzik, mint a szakmai pálya történetét. Kiadványunkban két alapvető gyűjteményt adunk közre: a Demény János szerkesztette Bartók Béla levelei című kötetet és ifj. Bartók Béla válogatását a családi levelekből.

Leírás

Bartók Béla életéhez legközvetlenebb forrásul levelei szolgálnak, melyek családi életének eseményeit éppúgy őrzik, mint a szakmai pálya történetét. Kiadványunkban két alapvető gyűjteményt adunk közre: a Demény János szerkesztette Bartók Béla levelei című kötetet és ifj. Bartók Béla válogatását a családi levelekből.
A CD-ROM-on a kronológia az elsődleges rendező elv. A két levélkötet anyaga egy időfa segítségével különböző idősávokban (évenként, hónaponként, naponként) szoros időrendben kereshető ki, s minden időpontra vonatkozóan ifj. Bartók Béla másik kötete, az Apám életének krónikája adatai nyújtanak gyors tájékoztatást. A három forráskiadvány ugyanakkor külön-külön is tanulmányozható. A kötetek egyesített mutatóin kívül bármely előforduló szót, szótöredéket és szókapcsolatot megtalálhatunk a keresés funkció segítségével.
Bartók életének itt közölt, minden eddiginél teljesebb, egyetlen kiadványban található forrásgyűjteményét válogatás egészíti ki a Bartók Archívum fotótárából.

Tartalom

BARTÓK BÉLA LEVELEI (Szerk.: Demény János)
BARTÓK BÉLA CSALÁDI LEVELEI (Szerk.: ifj. Bartók Béla és Gombocz Adrienne)
ifj. Bartók Béla: APÁM ÉLETÉNEK KRÓNIKÁJA