Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Behálózott gyermekeink

Paraméterek

Sorozat A pszichológia gyakorlata
Szerző Körmendi Attila
Cím Behálózott gyermekeink
Alcím Okoseszköz-használat gyermek- és serdülőkorban
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 130 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5981 73 9
Eredeti ár:
3.700 Ft
3.515 Ft
Online kedvezmény: 5%

Könyvünk célja, hogy összefoglalja azokat a hatásokat, amelyek a fiatalabb korosztályt érik az okoseszközök használatakor. Elsősorban szülők, iskolai és óvodai pedagógusok számára ajánljuk, hogy elősegíthessék a gyermekek és serdülők megfelelő okoseszköz-használatát, csökkenjenek a használattal együtt járó potenciális veszélyek.

Leírás

Az okoseszközök (okostelefon, tablet stb.) szórakozási és fejlesztési lehetőségeket nyújtanak a fiatalok számára, azonban káros hatásaik is lehetnek: rendszeres és gyakori használatuk függőséget és szociális nehézségeket okozhat, ráadásul a gyermekek életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal is találkozhatnak. Könyvünk célja, hogy összefoglalja azokat a hatásokat, amelyek a fiatalabb korosztályt érik az okoseszközök használatakor. Elsősorban szülők, iskolai és óvodai pedagógusok számára ajánljuk, hogy elősegíthessék a gyermekek és serdülők megfelelő okoseszköz-használatát, csökkenjenek a használattal együtt járó potenciális veszélyek.

Magyarországon kevés könyv foglalkozik a témával, ezt a hiányt pótolva ajánlunk olyan prevenciós (megelőző) módszereket és szabályokat, amelyek csökkenthetik a függőség és a káros hatások kialakulásának a valószínűségét. A napi használati idő korlátozása, a veszélyes tartalmak szűrése, vagy a nem kívánt hatások ellensúlyozása biztonságosabbá teheti az internet- és okoseszköz használatot.

Körmendi Attila pszichológus, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének egyetemi docense. Fő kutatási területei a viselkedési addikciók, a pszichopátia és a technológiai eszközök fiatalokra gyakorolt hatása. Az okostelefonok serdülőkre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatásaiért Nemzeti Kiválóság ösztöndíjban részesült. Rendszeresen tart képzéseket szülőknek és pedagógusoknak a technológiai addikciókkal, agresszió- és konfliktuskezeléssel, valamint kiégéssel kapcsolatosan.

 

Oriold és Társai Kiadó, 2023.

A pszichológia gyakorlata-sorozat

Írta: Körmendi Attila

Lektor: Abari Kálmán

Szerkesztette: Polonyi Tünde, Abari Kálmán