Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egy hajóban…

Paraméterek

Szerző Gerlinger Lilla – Kovács Péter
Cím Egy hajóban…
Alcím Tisztelgő tanulmánykötet Riskó Ágnes születésnapjára
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 280 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 654 1
Ár:
4.500 Ft
4.275 Ft
Kedvezmény: 5%

Riskó Ágnes érzékeny, szenvedélyes elkötelezettje az onkológiai betegeknek, hozzátartozóiknak, gyógyítóiknak, segítőiknek. Nem csupán terapeuta, hanem értő és küzdő szervező. Pszichoanalitikus tudását hasznosítva olyan szemlélet meghonosításáért harcol, ami elviselhetőbbé teszi a betegek félelmeit és kínjait, a hozzátartozók szorongását, a gyógyítók kimerülését. A tisztelgő kötet Riskó Ágnes szellemiségét tükrözi.

Leírás

Riskó Ágnes érzékeny, szenvedélyes elkötelezettje az onkológiai betegeknek, hozzátartozóiknak, gyógyítóiknak, segítőiknek. Nem csupán terapeuta, hanem értő és küzdő szervező. Pszichoanalitikus tudását hasznosítva olyan szemlélet meghonosításáért harcol, ami elviselhetőbbé teszi a betegek félelmeit és kínjait, a hozzátartozók szorongását, a gyógyítók kimerülését.

A tisztelgő kötet Riskó Ágnes szellemiségét tükrözi. Fajsúlyos írások, szakmai tartalommal, érveléssel, az ügy iránti elkötelezettséggel. Arról szólnak, amiről általában nehezen beszélünk – a halál árnyéka, a megcsonkolódó test, a lélek küzdelme; arról, hogyan lehet a beteg, a gyógyító és a környezet összefogását segíteni, a betegséget enyhíteni, méltóságot adni; a traumában, veszteségben ugyanakkor a saját egyensúlyt megőrizni. Riskó Ágnes közben a háttérben marad, nincs az ünnepeltnek szóló ömlengés, „csak” minőségi munka. A szakmabeliek számára a tanulmánykötet akár tankönyvként is forgatható, és jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek onkológiai betegséggel, nyitottak a szembenézésre, a mélyebb megértésre.

Szőnyi Gábor

Szerkesztette: Gerlinger Lilla – Kovács Péter