Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Farmakológia és klinikai farmakológia

Paraméterek

Szerző Gyires Klára – Fürst Zsuzsanna – Ferdinandy Péter
Cím Farmakológia és klinikai farmakológia
Alcím Egyetemi tankönyv (4., javított kiadás)
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 1088 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 738 8
Ár:
17.900 Ft

A farmakológia, a gyógyszerek tudománya a medicina egyik leggyorsabban fejlődő, folyamatosan változó tudományága. A szerkesztők reményei szerint egy sok tekintetben megújult, a legújabb ismereteket tartalmazó, modern szemléletű könyv került a könyvesboltok polcaira, amely kielégíti mind a hallgatók, mind pedig a gyakorló orvosok, kutatók igényeit, elvárásait.

Leírás

2017 őszén jelent meg a Farmakológia és klinikai farmakológia című tankönyv Gyires Klára, Fürst Zsuzsanna és Ferdinandy Péter szerkesztésében. A farmakológia, a gyógyszerek tudománya a medicina egyik leggyorsabban fejlődő, folyamatosan változó tudományága.

Egyetemi tankönyv írásakor ezzel a robbanásszerű fejlődéssel lépést tartani igen nehéz és felelősségteljes feladat. Az elmúlt két évben számos új hatóanyag kifejlesztésére, forgalomba hozatalára került sor, különösen az immunológiai és a daganatellenes szerek terén. Hogy a hallgatók, illetve az olvasók a farmakológia legújabb eredményeit is megismerhessék, a most megjelenő tankönyvben az egyes fejezetek ismeretanyagát a szerzők kiegészítették a terápiás gyakorlatban már alkalmazott legújabb vegyületek farmakológiájának ismertetésével. A tankönyv új kiadásával lehetőség nyílt továbbá az egyes fejezetek szerzői által fontosnak ítélt, további módosítások, aktualizálások elvégzésére, például a digitális gyógyszerrendelés új ismereteivel. A szerkesztők reményei szerint egy sok tekintetben megújult, a legújabb ismereteket tartalmazó, modern szemléletű könyv került a könyvesboltok polcaira, amely kielégíti mind a hallgatók, mind pedig a gyakorló orvosok, kutatók igényeit, elvárásait.

Főszerkesztők: Gyires Klára – Fürst Zsuzsanna – Ferdinandy Péter

Szerkesztők: Pintér Erika – Szilvássy Zoltán – Varró András