Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Feladatgyűjtemény az alapfokú szóbeli szerb nyelvvizsgákhoz

Paraméterek

Szerző Jakimovski S. Judit
Cím Feladatgyűjtemény az alapfokú szóbeli szerb nyelvvizsgákhoz
Alcím Társalgás – szituációk – képleírások
Kiadó Lectum Kiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 253 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9640 11 5
Eredeti ár:
3.950 Ft
3.555 Ft
Online kedvezmény: 10%
A szerb nyelvből vizsgázók és tanáraik eddig azzal a problémával szembesültek, hogy az alapfokú szóbeli nyelvvizsgára nincsen semmilyen, a vizsgán előforduló feladattípusokat tartalmazó könyv. A kötet megírása ezt a hiányt szeretné pótolni...

Leírás

A szerb nyelvből vizsgázók és tanáraik eddig azzal a problémával szembesültek, hogy az alapfokú szóbeli nyelvvizsgára nincsen semmilyen, a vizsgán előforduló feladattípusokat tartalmazó könyv. A könyvem megírása ezt a hiányt szeretné pótolni.
Egy olyan könyvet szerettem volna a szerb nyelv és kultúra iránt érdeklődőknek létrehozni, ami tükrözi a sajátos déli temperamentumot, a humorukat és az élethez való hozzáállásukat. Remélem, így élvezetesebbé és könnyebbé tettem a tanulást.
A feladatok 20, az alapfokú nyelvvizsgán kötelező témakört dolgoznak fel kérdésekkel, válaszokkal, szituációkkal és képleírásokkal. Igyekeztem a tankönyvek többségéből már elsajátítható alapszókincset, kifejezéseket, mondatszerkezeteket tovább gazdagítani a vizsgára szükséges, de az ilyen könyvekben ritkábban, vagy egyáltalán nem előforduló nyelvi anyaggal. A társalgásoknál, a szituációknál és a képleírásoknál arra törekedtem, hogy azok kiegészítsék egymást, vagyis, hogy ne ismételjem a kifejezéseket, mondattípusokat és szavakat.
Önbizalom-növelőnek szántam az „Ovo je tako lako!” című alfejezeteket. Itt a már meglévő nyelvtudással meg lehet érteni a kérdéseket és válaszolni lehet rájuk.
A szavak jelentéseinél, csak azokat adtam meg, amelyek ezen a nyelvi szinten szükségesek. Nem írtam be a szótárba azokat a szavakat és kifejezéseket, amelyek a meglévő nyelvtudással könnyen kikövetkeztethetőek.
A szerb–magyar szótáron kívül, a könyv tartalmazza a magyar–szerb szótárt is. Ez a szerb nyelvvizsgára készülők számára hasznosnak bizonyul majd.
 
Lectum Kiadó, 2007.
Írta: Jakimovski S. Judit
Lektor: Bekic Krisztina, Orcsik Roland 
 
Kapcsolódó témakör:

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
2.990 Ft 2.392 Ft
Raktáron
2.990 Ft 2.392 Ft