Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Látogatás a hangok birodalmába (S, ZS, CS)

Paraméterek

Szerző Szabó Szilvia
Cím Látogatás a hangok birodalmába (S, ZS, CS)
Alcím Fejlesztő élménytár a S, Zs, Cs hangok gyakorlásához
Kiadó Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 615 00 5469 8
Eredeti ár:
3.790 Ft

A Látogatás a hangok birodalmába a S, ZS, CS hangok gyakorlásához nyújt segítséget szülőknek és szakembereknek egyaránt. A könyv anyaga az artikulációs terápia azon szakaszán használható, ahol a tanult hangot a logopédus már kialakította és rögzítette. Ebben a fejlődési szakaszban a gyerekek gyakorlás közben már tudják jól ejteni a tanult hangzókat, de ha spontán mesélnek valamit, még összekeverik azokat.

Leírás

A Látogatás a hangok birodalmába a S, ZS, CS hangok gyakorlásához nyújt segítséget szülőknek és szakembereknek egyaránt. A könyv anyaga az artikulációs terápia azon szakaszán használható, ahol a tanult hangot a logopédus már kialakította és rögzítette. Ebben a fejlődési szakaszban a gyerekek gyakorlás közben már tudják jól ejteni a tanult hangzókat, de ha spontán mesélnek valamit, még összekeverik azokat. A gyakorlás sokszor monoton, és valljuk be, sokszor unalmas tevékenység. Ezért kiemelten fontos a játékosság, a figyelem fenntartása, ha eredményt szeretnénk elérni.
A Látogatás a hangok birodalmába szakszerű feladataival, képeivel, a digitális hallás-differenciáló játékokkal folyamatosan megadja a gyermekeknek az élményt a S, ZS és CS hangok gyakorlásához. A beszédhiba káros hatása a gyermeki fejlődésre főleg az első és második osztályos tanulók esetében jelentkezik: jelentősen megnehezíti az alapvető iskolai készségek elsajátítását, az olvasás-írás tanulását.
Mit ad a könyv?

  • Szülőként is szakszerűen és változatosan tudjátok gyakorolni a S, ZS, CS hangokat gyermekeddel.
  • Egyedülálló könyv a gyakorló füzetek sorában, ugyanis itt végig színes oldalakon barangolhattok! Tudományosan bizonyított tény: a színek az érzelmekkel állnak kapcsolatban, ezek pedig felelősek azért, hogy maradandóak legyenek a tanultak, és élvezetes a folyamat.
  • Logopédus szakemberek számára a terápiás foglalkozások hasznos eszköze.
  • Hangok gyakorlása, differenciálása versben! A kiadványt Bartos Erika és Gazdag Erzsi versei teszik varázslatossá.
  • A több száz színes kép és a kapcsolodódó játékok gazdagítják a gyermekek szókincsét. Ezáltal lesz képes választékosan kifejezni gondolatait, és fogékonyabb lesz a világ megismerésére.
  • A Látogatás a hangok birodalmába könyvek túllépnek a lapokon! Okoseszköz segítségével megmozdulnak a szereplők, és hangdifferenciálást fejlesztő játékokkal indulhat a móka! Az applikáció és a három játék ingyenes, Wifi és 4G kapcsolat esetén is működnek! A szükséges Zappar alkalmazás ingyen letölthető androidos telefonra a Play áruházból és iOS eszközre az ’App Store’-ból is.

Azt szeretnénk, ha szívesen venné elő ezt a Látogatás könyvet is a gyermek, a szülő és a szakember egyaránt. A gyermek büszke legyen a könyvére, a szülő és a logopédus szakember pedig kiváló eszközzel tudjon dolgozni, így hamarabb eredményt elérni. A célunk az, hogy a gyerekek örömmel éljék meg az artikulációs gyakorló foglalkozásokat, de emlékezetes, maradandó, élményt adó és hasznos időtöltés legyen minden látogatás a S-ZS-CS hangok birodalmába szülőknek is és logopédus szakembereknek is.
Tartalmas és élményekkel teli barangolást kívánunk!

Szabó Szilvi, mesterlogopédus

Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó, 2019.

Írta: Szabó Szilvia logopédus
Lektor: Dombóvári Ildikó, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság alelnöke

A sorozat további részei: LÁTOGATÁS-KÖNYVEK

Kapcsolódó témakörök:

Szó-kép-tár sorozat

Beszédfejlesztés