Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lexi iskolás lesz

Paraméterek

Szerző Csabay Katalin
Cím Lexi iskolás lesz
Alcím Iskola-előkészítő mesetankönyv 6-7 éveseknek
Kiadó Oktatási Hivatal
Kiadás éve 2022
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 19 5028 1
Eredeti ár:
2.580 Ft

Amíg a Lexi első kötetében a készségek alapozó fejlesztése történt, addig a Lexi iskolás lesz című második kötetben már magasabb szinten, az alapozásra építve fejlesztjük a gyermekeket.

Leírás

Az előző Lexi-kötethez hasonlóan most is szeretnénk meghitté, tartalmassá tenni a szülők és gyermekeik együttlétét, miközben játszva fejleszthetjük azokat a készségeket, amelyek az olvasás, írás tanulásának megkezdéséhez nélkülözhetetlenek. Célunk, hogy a könyvet lapozgatva minél többet beszélgessenek, meséljenek a gyerekeknek, felébresztve bennük a beszéd kedvet, fejlesztve szókincsüket, kifejezőkészségüket. Mindezzel hozzásegítik őket a későbbiekben a könnyebb tanuláshoz. A két kötet egymástól függetlenül is használható. Amíg a Lexi első kötetében a készségek alapozó fejlesztése történt, addig a Lexi iskolás lesz című második kötetben már magasabb szinten, az alapozásra építve fejlesztjük a gyermekeket. Amennyiben lehetőségük van mindkét kötetet beszerezni, akkor ajánljuk a nagycsoportba kerüléskor a Lexivel kezdeni, majd második félévtől a Lexi iskolás lesz c. könyvvel folytatni. Első osztályosoknak is ajánljuk a Lexiket, az olvasás, írás tanulásának előkészítő időszakában. A képek alatti szöveg címzettjei mindig a gyermekek, ezért ezeket olvassuk fel nekik. A zárójelben lévő megjegyzések, betűk, szavak, vastag betűs kiemelések viszont a felnőtteknek szólnak. Ezek felolvasásától tekintsünk el! (Még ne tanítsunk olvasni! A betűkkel való ismerkedés következő kötetünk, a Lexi Betűországban feladata lesz.) A bal- és jobbkezes gyermekek egyaránt használhatják a könyvet, természetesen a balkezes gyermekek minden tevékenységet (mutatást, rajzolást) bal kézzel végezzenek!
A lapok és mellékletek felhasználásának menete az instrukciók alapján egyértelműen követi egymást, ahol eltérés van az egymásutániságban, ott a képek alatti utasításban ezt jelezzük. Egy alkalommal mindig csak egy oldalt dolgozzunk fel! Bízunk abban, hogy a feladatok sikeres megoldása – mely a felnőttek közreműködését igényli – hozzájárul az iskolaérettség követelményeinek eléréséhez. Egyben reméljük, hogy a feladatmegoldás során közösen eltöltött idő jóízű beszélgetésekre, mesélésre nyújt majd alkalmat!
 
NT-98515/MT
Írta: Csabay Katalin
Lektor: Gereben Ferencné
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

Útmutató
Tájékozódás a térben, irányismeret
Hallási figyelem fejlesztése
Gyakorlatok a ritmus, a sorrendiség és az emlékezet fejlesztéséhez
Sorolók
Általános ismeretek. Anyanyelvi fejlesztés
Gyakorlatok a kézügyesség és az író-rajzoló mozgás fejlesztéséhez
Színezők
Mesék
Mellékletek 

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.180 Ft
Raktáron
2.480 Ft 1.984 Ft
Raktáron
3.500 Ft 3.325 Ft