Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lutra

Paraméterek

Sorozat Fekete István művei
Szerző Fekete István
Cím Lutra
Alcím Regény
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 288 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 11 9896 6
Ár:
2.499 Ft
2.124 Ft
Kedvezmény: 15%
A magányos vidralegény, a legnagyobb és legpompásabb vidrahím elhagyja víz alatti otthonát, és kalandos vándorútja során bekerül a civilizált világba. Megismerjük a kötetből Lutra eredeti környezetét, a folyók, tavak, nádasok állatvilágát és a vizek mellett élő emberek – halászok, vadászok – életét. Mindezt az író csodálatos megelevenítő erővel varázsolja elénk.

Leírás

Lutra, a magányos vidrahím a folyó partján él, egy vén nyárfa gyökerei alatt. A folyó ellátja élelemmel, békéjét semmi sem zavarja meg, bátorsága és gyorsasága megmenti az erdőben rá leselkedő veszélyektől. A legnagyobb veszedelem azonban az erdőn túlról érkezik, az emberek világából. Egy fiatal vadász ugyanis a fejébe veszi, hogy felkutatja a vidravárat, és megszerzi Lutra értékes prémjét...

Fekete István klasszikus regénye nemcsak a folyók és nádasok állatait mutatja be, hanem a környéken élő halászok és vadászok életét is. A legfontosabb szereplő – akárcsak a szerző más műveiben – ezúttal is maga a természet, amelyet az író csodálatos megelevenítő erővel varázsol elénk.

Illusztrálta: Szecskó Péter