Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sürgősségi fogászat

Paraméterek

Szerző Nagy Gábor – Fejérdy Pál – Kivovics Péter
Cím Sürgősségi fogászat
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 176 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 804 0
Eredeti ár:
3.800 Ft

A fogászati betegek leggyakoribb panasza a fájdalom, ebből adódóan a fogorvosi beavatkozások igen jelentős része sürgősségi fogászati beavatkozás. A fájdalmat csökkenteni, megszüntetni orvosi eszközökkel, hatékony beavatkozással, felemelő orvosi hivatás.

Leírás

Fogorvosnak lenni jó. Jó, mert a fájdalmat csökkenteni, megszüntetni orvosi eszközökkel, hatékony beavatkozással, felemelő orvosi hivatás. Jó, mert miközben megszüntetjük a fájdalmat, gyógyítjuk a beteget, belelátunk a társadalom minden zegzugába, és segíteni tudunk úgy, hogy közben nem kell kivonnunk a beteget a társadalomból, tovább tudja folytatni mindennapos tevékenységét, munkáját, elfoglaltságát. Jó, mert azonnali visszajelzést kaphatunk gyógyítómunkánk eredményességéről, a fájdalmas fog nem fáj tovább, a kellemetlen, fájdalmas nyálkahártya-elváltozás okozta panasz azonnal enyhül, a letört fog újra használható.

A fogászati betegek leggyakoribb panasza a fájdalom, ebből adódóan a fogorvosi beavatkozások igen jelentős része sürgősségi fogászati beavatkozás. E sorok írója húsz éven keresztül, minden második vasárnap éjszaka az akkori Központi Stomatológiai Intézet ambulanciáján teljesített szolgálatot, és látta el a sürgősségi fogászati ellátásra szoruló betegeket. Az is megadatott, hogy mint a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgatója bevezethettem a Sürgősségi fogászat tantárgyat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán mint a tantárgy első előadója, és most az olvasó kezében tarthatja a Sürgősségi fogászat című könyvet, amelyet olyan munkatársakkal szerkeszthettem, akik mindig példaképként álltak előttem. Remélem, mind az egyetemi hallgatók, mind a végzett kollégák haszonnal forgatják a könyvet, és olyan szeretettel fogadják és használják, mint amilyen szeretettel és örömmel mi készítettük.

Dr. Kivovics Péter

 

Medicina Könyvkiadó, 2021.

Írta: Nagy Gábor – Fejérdy Pál – Kivovics Péter

 

Kapcsolódó kiadványok:

Orvostudomány – Fogászat