Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szálka, hal nélkül (DVD)

Paraméterek

Szerző Dobray György
Cím Szálka, hal nélkül (DVD)
Alcím Magyar tévéfilmsorozat 1-6.
Kiadó Dotkom Média
Kiadás éve 2009
Formátum DVD
ISBN DOT-014
Eredeti ár:
2.990 Ft

Adva van egy családi vállalkozás: apa-anya-fiú szentháromság. A fiú (Szacsvay László) jobb sorsra érdemes vénfiú, egyetemre szeretne kerülni. Tágra nyitott szemmel folyton egy nőt keres, akinek a fenekét meg lehetne fogni, de azt meg nem meri. Az anya (Máthé Erzsi), az örök aggódó, örök hajszoló, örök gondoskodó, aki a kicsi fiát még most is úgy szeretné megetetni, mint egy kétéves kisbabát. Az apa (Bodrogi Gyula) egy jellemfigura, elmerül a társas életben, különböző helyzetekbe sodródik. 

Leírás

Adva van egy családi vállalkozás: apa-anya-fiú szentháromság. A fiú (Szacsvay László) jobb sorsra érdemes vénfiú, egyetemre szeretne kerülni. Tágra nyitott szemmel folyton egy nőt keres, akinek a fenekét meg lehetne fogni, de azt meg nem meri. Az anya (Máthé Erzsi), az örök aggódó, örök hajszoló, örök gondoskodó, aki a kicsi fiát még most is úgy szeretné megetetni, mint egy kétéves kisbabát. Az apa (Bodrogi Gyula) egy jellemfigura, elmerül a társas életben, különböző helyzetekbe sodródik. Olyanokba, amelyeket nem egészen őrá osztottak. Lebzsel az emberek között és ebből kifolyólag rendkívül sok zűrzavar támad. E generál családi vállalkozás mindent megjavít: fridzsidert, fényképezőgépet, kazettát, magnót. „Nem gond, azonnal házhoz jövünk!”

 

Készült: 1984 (Magyar Televízió)

Írta: Gyurkovics Tibor

Rendezte: Dobray György

Rendező-asszisztens: Salgó Zoltán

Dramaturg: Ágoston György

Zeneszerző: Nagy Tibor, Juhász Sándor

Zene: Cseháti Zsuzsa, Horváth Charlie

Operatőr: Lukács Lóránt

Díszlettervező: Langmár András

Berendező: Németh Éva

Jelmeztervező: Csordás Ágnes

Hangmérnök: Herbert István

Szereplők: Bodrogi Gyula (Wágner János), Máthé Erzsi (Wágner Teréz), Szacsvay László (Wágner Lajos), Harkányi Endre (Varga Egon), Esztergályos Cecília (Anna), Kézdy György (Bálint), Székhelyi József (Öcsi), Ujlaky Dénes (Ottó), Balázs Péter (Béla), Herczeg Csilla (Csatáry Olga), Bárdy György (Olasz), Békés Itala (Somsicsné Zsóka), Greguss Zoltán (öregember), Horváth József (Zsóka férje), Schütz Ila Schütz (Margitka), Básti Juli (Klárika), Reviczky Gábor (Józsi, betegszállító), Kozák László (Vetró, adóellenőr), Margitai Ági (Kálmán felesége), Gálvölgyi János (Klári barátja), Pécsi Ildikó (Sári nővér), Hernádi Judit (Klári), Bencze Ferenc (Szendera Mihály, adóellenőr), Hacser Józsa (Olga tanárnője), Verebély Iván (ügyvéd), Gelley Kornél (magas férfi), Horesnyi László (Illés Károly), Pregitzer Fruzsina (beteg a kórházban), Rajhona Ádám (József, Olga tanára), Lengyel Erzsi (ideges ügyintéző), Dégi István (Márkus, a sekrestyés), Kovács Gyula (orvos), Voith Ági (Illés felesége), Borbás Gabi (Csatáry barátnője), Szombathy Gyula (betegszállító), Kubik Anna (Illés szeretője), Zsigmondi Juli (anyakönyvvezető), Fonyó István (Csatáry), Juhász Tibor (Kálmán), Kátay Endre, Sugár István, Tóth Judit

Tartalom

1. Halászlé csípősen

2. Megpörkölt pörkölt

3. Palacsinta meztelenül

4. Berántott sajt

5. Fánk forrón

6. Hal fejbecsapva