Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szilágysági népzene

Paraméterek

Sorozat Hangszeres népzenei példatár
Szerző Csernók Klára – Árendás Péter
Cím Szilágysági népzene
Alcím Kanalas Imre prímás dallamai (DVD-melléklettel)
Kiadó Hagyományok Háza
Kiadás éve 2021
Terjedelem 146 oldal
Formátum A/4, spirálozott
ISBN 979 0 9005257 1 0
Eredeti ár:
3.500 Ft

A Szilágyság a néprajzilag kevésbé föltárt vidékek közé tartozik, és hagyományos vonós népzenéjéről eddig semmilyen oktatási segédanyag nem jelent meg. Kötetünk prímása a sarmasági Kanalas Imre, aki Szilágyság leginkább hagyományőrző részének, a Tövishátnak egyik legjobb prímása volt. Méltó képviselője és virtuóz előadója a hagyományos szilágysági népi muzsikának.

Leírás

A Szilágyság a néprajzilag kevésbé föltárt vidékek közé tartozik, és hagyományos vonós népzenéjéről eddig semmilyen oktatási segédanyag nem jelent meg. Kötetünk prímása a sarmasági Kanalas Imre, aki Szilágyság leginkább hagyományőrző részének, a Tövishátnak egyik legjobb prímása volt. Méltó képviselője és virtuóz előadója a hagyományos szilágysági népi muzsikának. A kötetben összesen 59 hagyományos dallam – figurázó, verbunk, asztali nóta, csárdás és ugrálós – kapott helyet.

A hiánypótló kiadványban a hegedűszólam pontos és részletes közlése alatt partitúraszerűen a brácsa- és bőgőkíséret is szerepel, mely az eredeti gyűjtések alapján készült, de pedagógiailag átgondolt és ajánlott stílusos kíséretet tartalmaz. Emellett a szilágysági hangszeres játékmódot bemutató tanulmányok, dalszövegek, valamint hangzó- és videómellékletek is segítik a tanulást.

 

Hagyományok Háza, 2021.

Írta: Csernók Klára – Árendás Péter

Szakmai lektor: Vavrinecz András

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.900 Ft 3.510 Ft
Raktáron
3.800 Ft 3.420 Ft