Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A halálösztön és az életösztönök – Egy illúzió jövője

Paraméterek

Sorozat Helikon Zsebkönyvek
Szerző Freud, Sigmund
Cím A halálösztön és az életösztönök – Egy illúzió jövője
Kiadó Helikon Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 172 oldal
Formátum B/6, ragasztókötött
ISBN 978 963 479 484 4
Eredeti ár:
1.499 Ft
1.349 Ft
Online kedvezmény: 10%

A könyvben Freud két rövid, ám annak idején nagy visszhangot kiváltó írása olvasható. Az első a sokak által Freud legfontosabb művének tartott A halálösztön és az életösztönök, a másik az Egy illúzió jövője című esszé.

Leírás

A könyvben Freud két rövid, ám annak idején nagy visszhangot kiváltó írása olvasható. Az első a sokak által Freud legfontosabb művének tartott, 1920-ban publikált – eredetileg Túl az örömelven, magyarul A halálösztön és az életösztönök címmel megjelent – esszé, amelyben a szerző a saját korábbi tézisein túlmutató új elmélet alapjait fekteti le. Freud ebben az írásában jut el ahhoz a gondolathoz, hogy az emberi léttel együtt járó fájdalmas feszültségek csökkentésére törekvő lélekben erős halálvágy lakozik, melynek kordában tartása az életösztönök feladata.

A kötet másik tanulmányában, az 1927-es, Egy illúzió jövője című esszében Freud arról értekezik, hogy az emberiség „felnőtté válásának” két legfőbb előfeltétele a kritikus tudomány eredményeinek általános ismerete és felhasználása, illetve a vallási illúziók háttérbe szorítása.

Helikon Kiadó, 2020.

Helikon Zsebkönyvek 86.

Írta: Sigmund Freud

Fordította: Kovács Vilma, Schönberger Székács István