Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anatómiai feladatgyűjtemény

Paraméterek

Szerző Kúti Zsuzsanna
Cím Anatómiai feladatgyűjtemény
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 6736 3
Eredeti ár:
2.280 Ft
2.166 Ft
Online kedvezmény: 5%

A feladatgyűjtemény Kardos Lídia Anatómia – élettan című tankönyvéhez készült, abban a reményben, hogy a benne található feladatok segítik a tanultak gyakorlását, elmélyítését, egy-egy téma alaposabb körüljárását. A könyvet elsődlegesen az egészségügyi szakképzésben tanuló diákoknak ajánljuk.

Leírás

A feladatgyűjtemény Kardos Lídia Anatómia – élettan című tankönyvéhez készült, abban a reményben, hogy a benne található feladatok segítik a tanultak gyakorlását, elmélyítését, egy-egy téma alaposabb körüljárását. A könyvet elsődlegesen az egészségügyi szakképzésben tanuló diákoknak ajánljuk, akik a Klinikumi ismeretek vagy a Klinikumi alapozó ismeretek tárgyon belül anatómia-élettant tanulnak. A feladatgyűjtemény azonban azoknak a gimnazistáknak is hasznos, akik később az egészségügyi szakképzésben vagy felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A feladatgyűjtemény olyan feladatokat tartalmaz, amelyek ismeretanyaga a kerettanterv szerint is szükséges az anatómia-élettan elsajátításához. A kiadvány a már meglévő anatómia-élettani ismeretek kiegészítésére, gyakorlására és ellenőrzésére is hivatott. Használható tanórai ás otthoni gyakorlásra, önálló készülésre, ismétlésre, önellenőrzésre; támogatja a közép-, illetve emelt szintű érettségire való felkészülést. A feladatok döntően egyéni munkához készültek. Ösztönzik a tanóráról tanórára való rendszeres készülést, a számonkérések előtti ismétlést és a gyakorlást egyaránt. A feladatgyűjtemény felépítése követi a tankönyvét, annak minden fejezetéhez (szervrendszerhez) készült feladatsor. Az ismeretek megértését az egyszerű kérdések, különböző tesztfeladatok, táblázat- és szövegkiegészítések, nyílt és zárt végű feladatok, ábrafelismerések mellett ábra- és grafikonelemzések szolgálják.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2021.

MK-6611/FGY

Írta: Dr. Kúti Zsuzsanna

Szakmai lektor: Kardos Lídia

 

Kapcsolódó kiadvány:

Kardos Lídia: Anatómia – élettan

Tartalom

1. Bevezetés – Az emberi test felépítése

2. Sejttan, szövettan

3. A mozgásrendszer

4. A keringési rendszer

5. A légzőrendszer

6. Az emésztőrendszer

7. A vizeleti rendszer

8. A nemi szervek

9. A belső elválasztású mirigyek rendszere

10. Az idegrendszer

11. Az érzékszervek